Friesland investeert 7 miljoen in verbetering sociale huurwoningen

Friesland investeert 7 miljoen in verbetering sociale huurwoningen

Gepubliceerd op:

De provincie Friesland wil kwaliteitsverbetering en de verduurzaming van sociale huurwoningen stimuleren. Dit wil ze bereiken met de financieringsregeling sociale huur. Deze regeling vloeit voort uit het programma Wurkje foar Fryslan en is beschikbaar voor projecten met 3 tot 9 wooneenheden en projecten met 10 of meer wooneenheden.

De financieringsregeling sociale huur heeft als doel het vrijmaken van vastgelegd vermogen van corporaties voor de kwaliteitsverbetering en verduurzaming van sociale huurwoningen. De regeling, waarvoor 7 miljoen euro beschikbaar is, wordt weggezet als lening voor twee onderdelen, namelijk huurprojecten in de sociale huur met 3 tot 9 wooneenheden (maximaal 2 miljoen euro) en huurprojecten in de sociale huur met meer dan 10 wooneenheden (maximaal 5 miloen euro).

De regeling richt zich op investeerders/beleggers in huurwoningen binnen het reguliere aanbod van de woningcorporaties. Het kan gaan om nieuwbouw van huurwoningen binnen het reguliere sociale segment, herbestemming van panden met een andere functie tot huurwoningen en overname van corporatiesbezit inclusief eventuele renovatie.

Een greep uit ons leveranciersregister

Intergas Verwarming B.V.
Intergas Verwarming behoort in Nederland tot de toonaangevende producenten van HR-ketels ...
Breman Installatiegroep
Breman Woningbeheer; uw partner voor service- en installatiewerkzaamheden ...
Unilin Insulation B.V.
UNILIN is al vele jaren een begrip in de bouwwereld en een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen ...