Start bouw Eindhovense huurwoningen SPACE-S

Start bouw Eindhovense huurwoningen SPACE-S

Gepubliceerd op:

In Eindhoven is gestart met de bouw van 402 huurwoningen SPACE-S. Sinds december 2012 hebben de toekomstige bewoners van SPACE-S meegedacht en gewerkt aan hun ideale buurt en hun ideale huurwoning. Woningcorporatie Woonbedrijf is de opdrachtgever van SPACE-S. De buurt die nu gebouwd gaat worden, moet tussen eind 2016 en voorjaar 2017 klaar zijn.

Bijzonder is dat een groot deel van de bewoners nu al een plek heeft gevonden op SPACE-S en een woning heeft gereserveerd. Bewoners hebben daarom ook een belangrijke rol bij het startmoment. Via online en offline conversatie is het plan voor SPACE-S stap voor stap gemaakt en getoetst. Eerst gingen de toekomstige bewoners aan de slag met de woonomgeving. SPACE-S is onderdeel van Strijp-S, dat transformeert van industrieterrein naar hoog stedelijk gebied. Dit betekent dat er in de wijk een relatief grote 'massa' wordt ontwikkeld die past bij de stedelijke dichtheid.

Om de woningen en woongebouwen te ontwerpen, ging een team van bewoners en architecten met elkaar aan de slag tijdens de zogenaamde ontwerpateliers. Ze keken onder andere naar woningplattegronden, gevels, materialen, ramen, balkons, groeninrichting, paden en hekken. Op basis van schetsen, voorbeelden en visualisaties konden bewoners hun mening geven. Zo werd direct duidelijk welke uitwerkingen in de smaak vielen, en welke opties afgestreept konden worden. In juni 2014 is dit voorlopige ontwerp vastgesteld door de bewoners, die is in het najaar verder uitgewerkt en daarna is de vergunning ingediend. De omgevingsvergunning is intussen verkregen en nu kan de bouw starten.

Als het hele plan gereed is in het voorjaar van 2017 dan staan er 402 huurwoningen in een mix van allerlei verschillende typen, verdeeld over zeven gebouwen. Het was een wens van de bewoners om die mix overal door te voeren. Dus op bijna elke verdieping van elk gebouw vind je de verschillende woningtypen. Er komen 151 appartementen (variërend van klein tot groot), 61 lofts, 44 studio's voor begeleid wonen met 3 gemeenschappelijke ruimtes en 143 studentenwoningen (groepswoningen en zelfstandige). De huurprijzen van de woningen liggen (nagenoeg allemaal) onder de huurtoeslaggrens. De huurprijzen voor de reguliere appartementen variëren van 470 euro tot Euro 640 euro en de loftwoningen vanaf 540 euro. Studentenwoningen kosten vanaf 225 euro voor een kamer en 340 euro voor een zelfstandige eenheid.

Een greep uit ons leveranciersregister

Verweij Houttechniek
Verweij Houttechniek is dé slimme systeempartner voor de zakelijke markt als het om duurzame houten ramen, deuren ...
Chapps NV
We ontwikkelen inspectie-oplossingen voor de vastgoedsector ...
Liftintermediair
Liftintermediair: De volledig onafhankelijke, ervaren adviseur in liftinstallaties ...