Altijd bereikbaar bij noodsituaties

Altijd bereikbaar bij noodsituaties

Gepubliceerd op:

Zelfstandig wonen met de zekerheid dat u altijd goed bereikbaar bent. Voor het geval dat u iets onverwachts overkomt, is het absolute noodzaak dat direct contact wordt gelegd met de instantie voor hulpverlening en adequate opvolging wordt geregeld. Een noodsituatie, een valincident of gewoon een vraag over medicatie. Zorgondersteuning op afstand is daarom uitermate belangrijk. IGCN Zorgalarmering biedt u uiteenlopende mogelijkheden afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeften, zodat u de zekerheid heeft, dat u ook snel én de juiste ondersteuning krijgt.

Hoe werkt het?
Personenalarmering bestaat uit verschillende onderdelen en als geheel zelf samen te stellen. De basis bestaat uit een alarmeringsunit, vast of mobiel (LifeSafe, zie foto), aangesloten op telefoon- of internet, en de daaraan verbonden alarmerings-mogelijkheden, zoals een halszender/polsbandje, rook-, brand- en CO2 melders, pildispensor (zei foto) en bewegingsmelders.
Ingeval van nood kan met één druk op de rode knop het alarm worden geactiveerd en wordt direct verbinding gemaakt met alarmcentrale of mantelzorger en wordt in samenspraak betreffende hulpdienst ingeschakeld.

Mogelijkheden Personenalarmering
Er zijn twee mogelijkheden van Personenalarmering.
1.  Professionele alarmering
     De verpleegkundige schakelt direct een deskundige zorgverlener in.
2.  Sociale alarmering
     Direct contact met contactpersonen die u aan IGCN heeft doorgegeven.

Altijd toegang tot uw woning
Indien hulp wordt ingeschakeld dient men toegang te krijgen tot de woning. De praktische mogelijkheden hiervoor zijn een sleutelkluisje of een speciale cilinder. Het sleutelkluisje kan bij de voordeur worden bevestigd, SKG-gecertificeerd. Hierin is uw huissleutel opgeborgen en kan de zorgverlener dit kluisje met een speciale code openen en toegang krijgen tot uw woning.
De speciale cilinder wordt in plaats van uw huidige cilinder geplaatst, en deze kan via de Smartphone van de hulpverlener worden geactiveerd en de deur worden geopend. Elk bezoek wordt op moment van binnenkomst automatisch geregistreerd. Het grote voordeel van deze cilinder is, dat er absoluut geen risico is uw sleutel buiten de woning door inbraak kan worden weggenomen en bij u wordt ingebroken. De geleverde apparatuur voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Voordelen IGCN Zorgalarmering
  • Maatwerkoplossing en leverancier onafhankelijk;
  • Eenvoudig modulair uit te breiden;
  • Eén vast aanspreekpunt bij IGCN (verantwoordelijk voor gehele realisatie én regelt ook 24/7 beheer faciliteiten);
  • Afspraken duidelijk in onderhoudscontract op basis van een jaarabonnement.
Experience center Zorgalarmering IGCN
Alle mogelijkheden worden nader toegelicht en kan zelf worden getest in het Experience center Zorgalarmering bij IGCN in Houten. Neem contact met ons op voor een afspraak. Op basis van uw uitgangspunten zullen wij de gewenste toepassingen presenteren om voor u tot een optimale oplossing te komen.

Ketenkeurmerk wdtm
IGCN heeft het Ketenkeurmerk wdtm, de brancheorganisatie voor woonzorgtechnologie. Alle processen, waarin leveranciers, installateurs, zorgcentrales, alarmopvolgers en aanbieders zijn betrokken, zijn geoptimaliseerd en dat resulteert in de hoogst mogelijke betrouwbaarheid voor u als eindgebruiker.
IGCN is gecertificeerd voor de rollen van leverancier en installateur.     Vleugelboot 28  
     3991 CL  Houten
     T +31 (0)30 634 22 44
     info@igcn.nl  
     www.igcn.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Hemmink B.V.
Hemmink B.V. levert producten, oplossingen en concepten van ruim 25 sterke merken ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Roto dakramen
Beter Roto. Omdat de beste BENG-waardes enkel gehaald worden met professionele producten ...