Kwalitatief systeemwater voor een duurzame installatie en een hoog rendement dankzij de systemen van Caleffi

Kwalitatief systeemwater voor een duurzame installatie en een hoog rendement dankzij de systemen van Caleffi

Gepubliceerd op:

De kwaliteit van systeemwater is van grote invloed op de levensduur, het rendement en het functioneren van de installatie.

ISSO-publicatie 13 ‘Voorkomen van corrosie en vervuiling’ omschrijft het belang en de richtlijnen om corrosie en vervuiling in gesloten koud- en warmwatersystemen te voorkomen. Ook veel ketelfabrikanten hanteren de VDI-2035 norm als systeemwaterkwaliteit.

Waterkwaliteit en waterbehandeling valt dus niet meer weg te denken in hedendaagse installaties. Om beiden te garanderen, biedt Caleffi verschillende behandelmethodes aan. Met volledige naleving van de strengst toegepaste regelgeving én met respect voor het milieu.

DIRTMAGCLEAN®, geen kopzorgen meer over onderhoud

Speciaal voor het zuiveren van het systeemwater van verwarmingssystemen in utiliteitsgebouwen en appartementencomplexen heeft Caleffi de DIRTMAGCLEAN® ontworpen.

De DIRTMAGCLEAN® gaat de strijd aan tegen ophopend magnetiet, roest en kalk. Deze zorgen niet alleen voor een verminderde warmteafgifte, maar kunnen zich ook ophopen op diverse plekken in de installatie. Hierdoor wordt de doorstroming van het water belemmerd, wat slijtage en storingen kan veroorzaken.

De DIRTMAGCLEAN® kan zowel proactief als in reeds vervuilde installaties worden ingezet. De vuilfilter vangt maximaal en progressief vuil op tot 2 μm. Dit terwijl metalen deeltjes met de hoogste efficiëntie worden afgescheiden door de magneten in de bodem van het lichaam. Het apparaat reinigt zichzelf op regelmatige tijdstippen volgens een vooraf ingesteld programma of wanneer een bepaalde mate van verstopping automatisch wordt opgemerkt.

Automatische waterbehandeling
Om het systeemwater in goede conditie te houden, kan men kiezen voor het demineraliseren of ontharden van het (bij)vulwater. Door het toepassen van een automatische waterbehandelingsunit met wateronthardings- en/of demineralisatiepatronen wordt de waterkwaliteit automatisch gemeten en op punt gehouden.
Bij ontharding worden calcium- en magnesiumionen gebonden en vervangen door natriumionen, wat resulteert in puur water wat rijk is aan natrium en andere zouten.
Na waterontharding is het risico op kalkaanslaag laag, maar is het toevoegen van additieven, zoals beschermingsmiddel C1 INHIBITOR, in het systeemwater wel cruciaal.
Demineralisatie gaat een stap verder. Deze elimineert alle zouten uit het vulwater waardoor, naast het lage risico op kalkaanslag, ook het risico op corrosie laag is.

Wil je meer informatie over het uitgebreid gamma van Caleffi voor het behoud van een duurzame installatie met een hoog rendement? Bezoek onze website: www.caleffi.com.


Een greep uit ons leveranciersregister

Unilin Insulation B.V.
UNILIN is al vele jaren een begrip in de bouwwereld en een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen ...
Midglas
Met veel ervaring verzorgen wij al sinds 1911 soepel het schadeherstel en schademanagement van onze relaties ...
CEDRAL
Jouw partner voor dak- en gevelmaterialen ...