Ruim 680 Amersfoortse huurders van Portaal kozen in 2019 voor een zuinige woning

Ruim 680 Amersfoortse huurders van Portaal kozen in 2019 voor een zuinige woning

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Portaal heeft in 2019 in Amersfoort 4.420 zonnepanelen op haar huurwoningen geplaatst. In totaal kozen 680 huurders er afgelopen kalenderjaar voor hun woning te laten verduurzamen.

Zelf kiezen
Kies voor warm en zuinig wonen! Dat aanbod deed Portaal aan een deel van haar huurders in Amersfoort. Bewoners mochten zelf kiezen of ze hun huis wilden laten isoleren. Ook mochten ze bepalen hoe: met de isolatie van vloer, muur of dak, of een combinatie daarvan. Daarnaast maakten zonnepanelen deel uit van het aanbod. Bijna driehonderd huishoudens zeiden hier ja tegen en namen een of meerdere producten af. Deze woningen liggen met name in de wijken Liendert, Rustenburg en het Soesterkwartier.

Daarnaast kregen bewoners van jongere, beter geïsoleerde woningen van Portaal een aanbod voor zonnepanelen. Ook daarvoor was de belangstelling groot, met name in Kattenbroek en Vathorst. Iets meer dan 380 van deze huishoudens hebben nu zonnepanelen op hun dak liggen.

4.420 zonnepanelen
In totaal werden het afgelopen jaar maar liefst 4.420 zonnepanelen neergelegd op daken van Portaal-woningen in Amersfoort. Al die zonnepanelen leverden samen meer dan een miljoen kilowattuur (kWh) groene stroom op. Een totale besparing van ruim 200.000 euro op de energierekening van de huurders. Ook leveren de zonnepanelen een beperking op van zo’n 600 ton CO2. Die CO2-besparing staat gelijk aan bijvoorbeeld zo’n 4.200 keer met het vliegtuig naar Parijs.

Een flinke besparing
Huurders die kozen voor verduurzaming betalen per maand een lagere energierekening. Daar staat een kleine huurverhoging tegenover. Bij een gemiddeld verbruik kunnen huurders al gauw enkele tientjes per maand besparen. Zo betalen Portaal-huurders ongeveer twee euro per maand per zonnepaneel terwijl de opbrengst bij een gemiddeld zonjaar het dubbele kan zijn. Bij acht panelen zijn de kosten 16 euro per maand, maar is de besparing 32 euro. Een ‘winst’ voor de huurder van 16 euro per maand.

Twee vliegen in een klap
Dat huurders besparen op hun woonlasten is voor Portaal een belangrijke drijfveer, aldus regiomanager Dorine Lommen. “We weten dat een groeiende groep huurders het financieel moeilijk heeft. Met dit aanbod van producten slaan we twee vliegen in een klap. Door te isoleren wordt de woning van onze huurders behaaglijker. Met zonnepanelen wekken ze zelf stroom op. Beide maatregelen zijn goed voor het milieu èn voor de portemonnee van onze huurders. We gaan in 2020 dan ook volop door met het energiezuiniger en comfortabeler maken van onze woningen in Amersfoort.”

Bron: Portaal.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...