Zaanstad gaat selectief plaatsen in probleembuurten

Zaanstad gaat selectief plaatsen in probleembuurten

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties in Zaanstad gaan de strijd aan tegen de verloedering van bepaalde buurten. In straten, flats en gebouwen met veel mensen die zich niet volgens de regels gedragen, gaan ze alleen nog maar nieuwe bewoners plaatsen die aan een strenge selectieprocedure zijn onderworpen.

De woningcorporaties in Zaanstad willen met deze nieuwe richtlijn de leefbaarheid verbeteren in buurten en complexen die nu door overlast en illegaal gebruik een slecht imago hebben. Wie vanaf nu in deze buurten wil gaan wonen, wordt onderworpen aan een strenge selectieprocedure om te kunnen achterhalen of deze mensen zich goed zullen gedragen. Onder de voorwaarden die de corporaties stellen, valt onder meer dat de huurders voldoende moeten verdienen om de huur te kunnen betalen. Ook mogen ze maar met een beperkt aantal mensen de woningen bewonen. Daarnaast vinden corporaties het belangrijk dat nieuwe huurders zich aan de regels houden op het gebied van het aanbieden van vuilnis en dat ze meedoen aan activiteiten die de sfeer en de verbondenheid in de buurt verbeteren. De aspirant-huurders moeten de verhuurder daarvan overtuigen in een gesprek. Bij twijfel gaat de woning naar een ander.

Bron: noordhollandsdagblad.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Duco Ventilation & Sun Control
Duco, een toonaangevend producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen ...
BSH Huishoudapparaten
BSH Huishoudapparaten B.V. is in Nederland verantwoordelijk voor de marketing, sales en service van de huishoudapparaten ...
dormakaba Nederland B.V.
Vorm en functie in balans Wij maken beide mogelijk ...