Leiden van start met bouw Het Plein van Leiden

Leiden van start met bouw Het Plein van Leiden

Gepubliceerd op:

In Leiden is gestart met de bouw van deelplan 4A van Het Plein van Leiden, genaamd Het Park. Het plan aan het Kooiplein bestaat uit een Albert Heijn supermarkt van circa 1.900 m2, een Gall & Gall slijterij, een openbare parkeergarage, huur- en koopwoningen en een openbaar dakpark. Het Plein van Leiden is een gezamenlijke ontwikkeling van de gemeente Leiden en Heijmans en woningbouwcorporatie De Sleutels.

De openbare parkeergarage bestaat uit 142 parkeerplaatsen. Bovenop de supermarkt en garage wordt een voor iedereen vrij toegankelijk dakpark gerealiseerd. Begin 2017 start Heijmans met de verkoop van de naastgelegen 20 grondgebonden koopwoningen. Er komen twee typen beschikbaar. Het Karakterhuis (4 stuks), een royaal drielaags Herenhuis met tuin en 16 tuinwoningen, bestaande uit twee woonlagen met kap en een achtertuin. Naar verwachting is Het Park eind 2017 gereed.

Deelplan 4A is ontworpen door de bureaus Geurst & Schulze en KCAP (dakpark).In 2010 sloot de gemeente Leiden een raamovereenkomst met Heijmans en woningbouwcorporatie De Sleutels (Kooiplein Leiden CV). Dit was het startsein voor de complete gebiedstransformatie van het Kooiplein en omgeving. De totale gebiedsontwikkeling van Het Plein van Leiden zal naar verwachting in 2020 voltooid zijn.

Een greep uit ons leveranciersregister

Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Zwamtotaal
Zwamtotaal heeft grip op al uw zwamproblemen en andere houtaantasters ...
Fito Products
Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten ...