Woonbond start energiecampagne

Gepubliceerd op:

De Woonbond heeft de campagne `Er zit geld in je huis' gelanceerd. Met deze campagne wil de Woonbond huurders bewust maken van het geld dat in hun huis zit. Aan de hand van een energierondje met concrete voorbeelden, stimuleert de Woonbond huurders om energie en geld te besparen.

Geld besparen kan al heel gemakkelijk en zit in kleine dingen, stelt de Woonbond. Zo scheelt het bij oude woningen al 117 euro per jaar om de verwarming 's nachts en als je weggaat lager te zetten. Alle maatregelen bij elkaar opgeteld levert dit een gemiddeld huishouden maar liefst rond de 900 euro per jaar op. Dat is maandelijks bijna de helft van de gemiddelde energierekening (160 euro). Er valt dus nog veel te winnen met een energierondje.

Op de vernieuwde website www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl kunnen huurders nu terecht voor een energiebesparingsrondje. De Woonbond geeft hier tips voor maatregelen die huurders zelf kunnen treffen, zoals stekkers uit het stopcontact halen of dikke gordijnen ophangen. Daarnaast wijst de Woonbond op maatregelen die huurders samen met de verhuurder kunnen treffen, zoals het plaatsen van dubbelglas of dakisolatie. Omdat daarvoor vaak langer overleg nodig is, roepen we huurders op om alvast zelf aan de slag te gaan.

In het kader van de nieuwe campagne heeft de Woonbond diverse (communicatie)middelen ontwikkeld, die huurders(organisaties) kunnen gebruiken om andere huurders op een leuke manier bewust te maken van energiebesparing.
http://www.woonbond.nl/

Een greep uit ons leveranciersregister


Vastgoed Business School biedt diverse opleidingen ...

Alle comfort van de wereld voor bewoner én beheer ...

Coenen Automatische Deuren is uw betrouwbare partner voor oplossingen op het gebied van automatische deuren ...