DAW eindigt in de top-3 van Duitslands meest duurzame bedrijven

DAW eindigt in de top-3 van Duitslands meest duurzame bedrijven

Gepubliceerd op:

DAW is onderscheiden als één van de drie meest duurzame bedrijven in Duitsland. In Nederland brengt DAW onder meer de merken Caparol, Alsecco en Disbon op de markt. De onderneming uit Ober-Ramstadt liet in de categorie Middelgrote bedrijven honderden andere deelnemers achter zich. De jury van de prestigieuze Deutscher Nachhaltigkeitspreis 2018 omschrijft DAW als een bedrijf dat toonaangevend is in de manier waarop duurzaamheid zowel de activiteiten van het bedrijf bepaalt als het brede aanbod van ecologische producten.

Dr. Ralf Murjahn, CEO van DAW, is blij met de prijs: “Voor ons, als familiebedrijf, is dit een beloning én een stimulans om door te gaan met het leveren van positieve bijdragen aan efficiency, milieu en gezondheid.” DAW is een trendsetter op het gebied van duurzaamheid. Innovatie en milieu zijn al decennialang speerpunten in het ondernemingsbeleid. Met name de toepassing van hernieuwbare grondstoffen krijgt daarbij veel aandacht. Zo introduceerde het bedrijf in 2014 isolatiematieraal op basis van Hennep (Capatect Natuur+) en zette het vorig jaar de eerste stap op weg naar binnenmuurverven zonder aardolie met IndekoGeo. In de jaren zeventig van de vorige eeuw bracht Caparol als eerste verfmerk een volwaardige lak op waterbasis op de markt.

Juist omdat de gebouwde omgeving verantwoordelijk is voor eenderde van de wereldwijde CO2-emissie, ziet DAW het beheersen van klimaatverandering als een belangrijke uitdaging. Met producten voor thermische (gevel)isolatie stelt het bedrijf consumenten en bedrijven in staat minder energie te verbruiken en dus minder broeikasgassen uit te stoten. Daarnaast heeft DAW oog voor de klimaateffecten van het eigen productieproces. In de Duitse vestigingen van DAW verloopt de vervaardiging van verf en andere professionele bouwgerelateerde producten inmiddels 100% klimaatneutraal.

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Zegwaard Rioolbeheer
Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...