Casade professionaliseert vastgoedsturing en kiest voor Reasult

Casade professionaliseert vastgoedsturing en kiest voor Reasult

Gepubliceerd op:

De Brabantse woningcorporatie Casade gaat de marktwaarde van haar bezit inzetten voor vastgoedsturing. Daarom kiest Casade voor de full-versie van het waarderingshandboek. Om deze professionaliseringslag op het gebied van asset management te maken, schakelt Casade vastgoedsoftwarespecialist Reasult in. 

Het taxatiemanagementsysteem van Reasult ondersteunt de full-versie van het waarderingshandboek ten volste. Het stelt de corporatie in staat de marktwaarde, gebaseerd op specifieke lokale kenmerken, beter en efficiënter te bepalen.

In september 2015 is Casade een selectietraject gestart voor een ‘eigen’ systeem voor taxatiemanagement en voor een verdere professionele vastgoedsturing. Na een grondige marktverkenning, waarbij ook referenten van verschillende leveranciers zijn bezocht, is de keuze op Reasult gevallen. De kwaliteit van de geboden oplossing in relatie tot de prijs was een voorname reden om Reasult te kiezen. Verder waren de belangrijkste selectiecriteria: gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, autorisaties en beveiliging, aanvullende tools voor vastgoedsturing en een visuele analyseomgeving. Inmiddels is de implementatie in volle gang.

Sander Kock, portefeuillemanager waardesturing bij Casade: “Omdat wij de marktwaarde willen inzetten voor sturingsdoeleinden, doen wij geen concessies in de kwaliteit van de waardering. Toen we de proef op de som namen en de waardering volgens de full-versie en de basis-versie voor een aantal complexen met elkaar vergeleken, vonden wij de verschillen te groot. De full-versie van het waarderingshandboek is wat ons betreft een logische keuze. Dankzij de parameters van de full-versie is de marktwaarde realistischer. De software van Reasult ondersteunt dit als geen ander.”

“We zijn blij Casade te mogen ondersteunen in deze professionaliseringslag”, stelt Walter Wind, Senior Account Manager bij Reasult. “We zien dat het voor zowel grote als kleinere corporaties zeer de moeite waard is om de full-versie te overwegen. Een gedetailleerde en realistische waardering op marktwaarde maakt het mogelijk om bewuste beleidskeuzes te maken. Uiteraard heeft Casade een maatschappelijke rol, maar wij zijn ervan overtuigd dat de corporatie die beter kan invullen, wanneer inzichtelijk is hoe het bezit financieel rendeert en wat maatschappelijk rendement oplevert. Onze software hebben we hier volledig op ingericht.”

Sander: "Met de software van Reasult berekenen we niet alleen de marktwaarde, maar worden wij ook ondersteund bij onze beslissingen rondom vastgoed, zoals aankoop of verkoop, sloop- of nieuwbouw of het verbeteren van een woning. Uiteindelijk willen wij hiermee een beter en uniformer inzicht in de marktwaarde van ons woningbezit bereiken, en vanuit financiële en maatschappelijke kaders professioneler kunnen sturen op vastgoedbeslissingen."

Over Casade
Casade is in juli 2014 ontstaan door een fusie van drie midden-Brabantse corporaties. Casade is een woningcorporatie die werkt aan prettig wonen voor mensen met een bescheiden inkomen in Dongen, Loon op Zand en Waalwijk. De woningen zijn betaalbaar en passen bij de doelgroep. Omdat er een grote variatie in woonbehoefte is, werkt Casade continu aan een woningvoorraad die hierop aansluit. Vanuit de vastgoed- en leefbaarheidsopgave is Casade stevig maatschappelijk geworteld. Meer informatie: www.casade.nl


Over Reasult
Reasult is marktleider in het optimaliseren van de financiële performance van vastgoedorganisaties. Reasult ontwikkelt en implementeert financieel-analytische software, die meerwaarde biedt aan vastgoedorganisaties, zoals commerciële vastgoedontwikkelaars, vastgoedbeleggers, woningcorporaties en (semi-)overheden. Door de veranderende marktomstandigheden staan transparantie en grip hoog op de vastgoedagenda. De oplossingen van Reasult maken het daarom voor organisaties mogelijk om vastgoedontwikkelingen en vastgoedbeleggingen uniform door te rekenen, te bewaken en te analyseren. Reasult volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet en vertaalt kansen voor verbetering in productvernieuwing. Meer informatie: www.reasult.com.


Voor meer informatie:
Reasult BV
Inge van Hal
lvanhal@reasult.com
06-33971986

Een greep uit ons leveranciersregister

BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...