BIM-bestanden voor alle ROCKPANEL® gevelpanelen

BIM-bestanden voor alle ROCKPANEL® gevelpanelen

Gepubliceerd op:

Roermond – Om de planning en realisatie van gebouwen eenvoudiger te maken, biedt de ROCKPANEL Group voor het volledige aanbod van haar duurzame gevelpanelen nu BIM-bestanden aan. De partners kunnen de bestanden downloaden en gebruiken om digitale maquettes van gebouwen te maken.

BIM-bestanden maken het mogelijk om gebouwen op een realistische wijze, zelfs in 3D, te visualiseren. Daarnaast zorgen ze voor een verbeterde communicatie tussen architecten, ingenieurs, aannemers en bijvoorbeeld het toekomstige facility management. Die communicatie gaat dus verder dan alleen maar de planning en uitvoering van een project. De bestanden die in samenwerking met BIMobject® aangeboden worden, zijn compatibel met Revit en ArchiCAD en kunnen via www.rockpanel.com gedownload worden.

Een betere ondersteuning voor moderne planningsprocessen
“Building Information Modeling (BIM) is een compleet nieuwe werkwijze, de volgende stap in de digitalisering van planningen en maquettes”, verduidelijkte Pascal Kabo, Technical Service Manager van de ROCKPANEL Group en verantwoordelijk voor het project. “BIM creëert de basis voor een nieuwe verstandhouding tussen architectuur en bouw, omdat het eenvoudiger wordt alle experts bij het planningsproces te betrekken en het systeem een gedetailleerde, driedimensionale weergave van een project mogelijk maakt. Daarbij was het voor de ROCKPANEL Group van belang om één oplossing voor heel Europa aan te bieden en om vooraanstaande planners die BIM al gebruiken, nog beter te ondersteunen. In overeenstemming met die doelstelling zijn de bestanden van alle gevelpanelen op één platform voor heel Europa beschikbaar. Die service ondersteunt de planning van de architecten, maakt het eenvoudiger om beslissingen te nemen en kan de bouw daardoor ook goedkoper en veiliger maken.”

Groeiende vraag naar BIM-toepassingen
De ROCKPANEL Group ging de samenwerking aan met BIMobject, die in heel Europa actief is, om haar plannen te realiseren. Door de ROCKPANEL BIM-bestanden te downloaden, beschikken planners automatisch over alle actuele en technisch relevante gegevens. “Daarmee kunnen ze zich zo goed mogelijk voorbereiden op het groeiende aantal opdrachtgevers die expliciet BIM-presentaties eisen”, aldus Pascal Kabo. Via www.rockpanel.com zijn vanaf nu 3D-modellen van alle gevelpanelen gratis verkrijgbaar zodat ze in digitale maquettes toegepast kunnen worden. De ROCKPANEL-producten zijn in alle beschikbare oppervlakken en met specifieke productinformatie zoals afmetingen, kleur en materiaal beschikbaar voor BIM-toepassingen.Redactionele informatie
Wilt u extra informatie? Bezoek dan www.rockpanel.nl of neem contact op met:
ROCKWOOL B.V. / ROCKPANEL Group:
Frank Muijsers, Marketing Communications Specialist, Frank.Muijsers@rockpanel.com
■ T + 31 (0)475 35 34 75  ■ www.rockpanel.com

Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Caparol (DAW NEDERLAND)
Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. Caparol stelt mensen en organisaties in staat om iedere uitdaging ...
Deceuninck nv
Uw partner voor kozijnen en deuren in kunststof en aluminium ...