Nieuw draaikiepbeslag in oudere houten opdekramen

Nieuw draaikiepbeslag in oudere houten opdekramen

Gepubliceerd op:

Modern draaikiepbeslag biedt bewoners voordelen in bediening en beveiliging van draaidelen en zorgt voor een goede balans tussen isolatie en ventilatie van de woning. Die voordelen wil je ook graag bieden bij opwaardering van oudere houten opdekramen maar vanwege ruimtegebrek tussen draaideel en kozijn is dit lastig. 

Omdat bestaand 4mm infreesbeslag in de toekomst niet meer leverbaar is, heeft SKK Kozijnwacht gezocht naar een manier om modern beslag toe te passen. De samenwerking met frees-specialist HMB uit IJsselstein en Siegenia-Titan leverancier Lecot uit Best heeft geleid tot een innovatief nieuwe montage methodiek.

Freesmal voor meer omtrekspeling over de gehele sponning
Samen met HMB is een instelbare frees ontwikkeld die voor extra omtrekspeling zorgt. Hierdoor is het kozijn geschikt voor modern beslag waarmee bijvoorbeeld ook voldaan kan worden aan SKG-certificering.
Met de frees wordt de gehele sponning bewerkt ter egalisatie van oude ingefreesde sluitkommen. Na plaatsing van de nieuwe sluitplaten worden open ruimtes opgevuld met houten latten (in grondlak) en na afwerking met plamuur (en een toekomstige verflaag door de bewoner in de gewenste kleur) is het nagenoeg onzichtbaar dat er aan het kozijn is gewerkt. De freesmal is universeel toepasbaar op zowel houten opdek draairamen als houten draaikiep ramen.

Stof- en zaagselvrij concept
Freeswerkzaamheden zijn minimaal maar omdat er gewerkt wordt in de bewoonde situatie is de freesmachine voorzien van een zogenaamde afzuigkap die stof en zaagsel afvoert. Zo wordt met minimale overlast voor de bewoners extra omtrekspeling gecreëerd tussen kozijn en draaideel, voldoende om de sluitplaten aan te brengen en modern Titan beslag te plaatsen.

Uniforme kwaliteitsstandaard
Dankzij dit concept kan SKK het kwaliteitsbeslag Titan van Siegenia toepassen bij zowel kunststof als houten kozijnen. Opwaardering vormt een aantrekkelijk alternatief voor kozijnvervanging met minder overlast voor de bewoners, alle voordelen op het gebied van functionaliteit, beveiliging, isolatie en ventilatie tegen een aantrekkelijk kostenplaatje.

Wilt u meer weten of bent u benieuwd naar referentieprojecten, neem dan contact op met
Ivar Olofsen  (T: 06 – 27024336 / E: olofsen@skk.nl).


Een greep uit ons leveranciersregister

Smart Twin
Smart Twin helpt met het toekomstbestendig beheer van de vastgoedportefeuille ...
Drowa isolatiechips
Drowa; één van de goedkoopste, makkelijkste en meest effectieve isolatiemaatregelen ...
Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...