Roto 1e dakraam producent met WKB ondersteuning

Roto 1e dakraam producent met WKB ondersteuning

Gepubliceerd op:

De voorbereidingen voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) zijn in volle gang. Steeds meer aannemers en installateurs draaien proefprojecten. Maar zij merken ook dat de Wkb organisatorisch een flinke impact heeft. De planning moet afgestemd worden op controlemomenten, het dossier moet op orde zijn en de ‘binnenbocht nemen’ is er niet meer bij. Maar we gaan je helpen om de Wkb onder de knie te krijgen.

Vanaf eind juni zijn er praktische checklisten beschikbaar op www.wkb-checklist.nl, waarmee een aannemer zelf controleert of zijn werkzaamheden voldoen aan alle eisen.

Vanaf 1 juli 2022 verandert de bouwpraktijk, de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen wordt van kracht. De belangrijkste wijzigingen zijn: aannemers worden aansprakelijk voor hun werkzaamheden en de kwaliteitsborger houdt bij eenvoudige bouwwerken toezicht op het bouwproces.

De kwaliteitsborger kijkt gedurende de hele bouw mee, van het ontwerp tot de oplevering. Dat doet hij in het belang van de “bouwconsument”, maar ook in het belang van de aannemer. Door het ontwerp en de technische uitwerking, de uitvoering en het functioneren van het gebouw te controleren wordt aansprakelijkheidstelling voorkomen. Mits.. alles goed gedocumenteerd is. Maar daar helpen wij je bij! Als kwaliteitsleverancier zorgen wij dat men kan aantonen dat er volgens de voorschriften is gewerkt. En dat er niets over het hoofd wordt gezien. Inmiddels bieden we handige Wkb-proof lijsten waarmee eigen werk gecontroleerd kan worden en kunt aantonen dat er gewerkt is volgens alle technische voorschriften. Onze checklist is onafhankelijk gecertificeerd door PlanGarant en door de unieke samenwerking met andere fabrikanten op het platform www.wkb-checklist.nl ontzorgen we uitvoerende partij en opdrachtgever in het gehele bouwproces.


Een greep uit ons leveranciersregister

Bruynzeel Keukens
Bruynzeel Keukens: marktleider in keukens op de zakelijke markt ...
Total Wall
Onze passie is het mooi en duurzaam herstellen van gevels en panden ...
KiesZon
Van dak naar duurzame energiecentrale ...