Woningcorporaties zorgen voor 2% energiebesparing

Woningcorporaties zorgen voor 2% energiebesparing

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties hebben in het afgelopen half jaar ruim 110.000 huurwoningen energiezuiniger gemaakt. Dat deden ze door nieuwe HR verwarmingsketels te installeren en de isolatie van de huurwoningen te verbeteren. De besparing komt overeen met het verbruik van een stad als Venlo.

Dit blijkt uit een monitor van branchevereniging Aedes. Bij ruim 60.000 woningen was er sprake van meerdere verbeteringen in dezelfde woning. Door deze maatregelen daalde het gezamenlijke gasverbruik van alle 2,4 miljoen Nederlandse corporatiewoningen met circa 2%. De meest voorkomende maatregelen zijn het plaatsen van een HR (hoog-rendement) verwarmingsketel (in bijna 80.000 huizen) vaak in combinatie met een HR-warmwaterinstallatie. In 86.000 gevallen werd de isolatie van dak, vloer en/of gevel verbeterd of werd HR++ glas geplaatst. 2.500 woningen kregen zonnecollectoren of zonnepanelen.

 

De energiezuinigheid en de besparingen zijn afgemeten aan de geregistreerde energielabels. Het aantal huizen met een A, B of C-label (de meest energiezuinige woningen) groeit, het aandeel huizen met een E, F of G-label neemt af. Woningcorporaties hebben zich in een convenant met het Rijk vastgelegd op de ambitie om in tien jaar 20% te besparen op het gasverbruik.

 

Bron: Aedesnet  

Een greep uit ons leveranciersregister

WEBO
WEBO produceert houten kozijnen, prefab elementen en componenten, voor woningbouwprojecten ...
Sensus process management
BPM software voor Woningcorporaties ...
BSH Huishoudapparaten
BSH Huishoudapparaten B.V. is in Nederland verantwoordelijk voor de marketing, sales en service van de huishoudapparaten ...