Rochdale verhoogt efficiency met nieuw systeem Aareon

Rochdale verhoogt efficiency met nieuw systeem Aareon

Gepubliceerd op:

Na een gedegen marktoriëntatie heeft woningstichting Rochdale uit Amsterdam gekozen voor Aareon als leverancier voor haar nieuwe ERP (Enterprise Resource Systeem). Rochdale biedt met betaalbare woningen van goede kwaliteit ruim 80.000 bewoners een thuis in leefbare wijken binnen Amsterdam en omgeving.

Hero de Klaver, directeur Wonen bij Aareon: “Na een zorgvuldig  selectietraject heeft Rochdale Tobias AX gekozen. Tobias AX is een van de meest vooraanstaande ERP-oplossingen binnen de corporatiesector en gebaseerd op de wereldstandaard van het Microsoft-platform: Microsoft  Dynamics AX. We gaan een contract aan met een initiële looptijd van 7 jaar. Daarin opgenomen een verlenging met nog eens 3 jaar. We kijken uit naar een intensieve samenwerking”.

“Met de overstap naar Tobias AX brengen we onze gehele bedrijfsinformatie-huishouding onder in één systeem. Hiermee verbeteren we onze bedrijfsprocessen en zetten we een belangrijke stap in het verhogen van onze efficiency” aldus Nico Overdevest, bestuurder bij Rochdale.

Daarnaast neemt Rochdale ook de Treasury- en Activasuite én het leveranciersportaal Mareon in gebruik. Deze Treasury- en Activa-suite geeft goed inzicht in de financieringsportefeuille en de  waardeontwikkeling van het vastgoed. Met Mareon maakt Rochdale de stap naar geautomatiseerde opdrachtverstrekking en factuurverwerking aan leveranciers.

In samenspraak is gekozen voor een “smart” implementatiemethode, gebaseerd op de succesvolle implementatiemethodiek van Aareon: Rapid Start. De livegang staat gepland op 16 januari 2017.

Inmiddels is Aareon binnen de corporatiesector al vijf jaar actief met het implementeren van haar ERP-oplossing Tobias AX. Deze  bewezen oplossing in combinatie met de zeer gedegen implementatiemethodiek heeft ervoor gezorgd dat Aareon in het afgelopen twee jaar een vergroting van haar marktaandeel binnen de corporatiesector heeft gerealiseerd van 19% naar 26%. Uiteraard levert Rochdale met 48.000 VHE (Verhuurbare Eenheden) daar een belangrijke bijdrage aan.


Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...