Wetsvoorstel maakt energieprestatievergoeding mogelijk

Wetsvoorstel maakt energieprestatievergoeding mogelijk

Gepubliceerd op:

De Tweede Kamer heeft op 19 januari het wetsvoorstel over de energieprestatievergoeding aangenomen. De wetswijziging maakt het mogelijk dat corporaties woningen zeer energiezuinig maken en met huurders afspraken kunnen maken over betaling van een energieprestatievergoeding (EPV).

De Kamer wil dat bij de uitwerking daarvan wordt gekeken naar de systematiek van de woonlastenwaarborg, zodat bij een juist gebruik van de nul-op-de-meter-woning de totale woonlasten niet zullen toenemen. In de wet die een EPV mogelijk maakt, is nog veel afhankelijk van de verdere uitwerking in een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB).

De Kamer heeft de regering gevraagd om in deze AMvB de door Aedes en de Woonbond ontwikkelde woonlastenwaarborg op te nemen om huurders zekerheid te bieden over hun woonlasten bij energiebesparing. De woonlastenwaarborg garandeert huurders dat woonlasten gemiddeld dalen voor het hele complex door energiebesparende maatregelen, ondanks eventuele huurverhogingen. De woonlastenwaarborg, die bestaat uit een stappenplan en rekenmodel, is opgesteld door Aedes en de Woonbond.

Bron: Aedes.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
PAM Galerij en Balkonverhoging B.V.
Drempels en hoogteverschillen belemmeren ouderen en mensen met een handicap in hun mobiliteit ...
Luxs B.V.
Luxs | Vastgoeddata. Maar dan slim.