Miriam Hoekstra nieuwe bestuursvoorzitter Woonstad Rotterdam

Miriam Hoekstra nieuwe bestuursvoorzitter Woonstad Rotterdam

Gepubliceerd op:

Miriam Hoekstra-van der Deen is per 1 november 2021 de nieuwe bestuursvoorzitter van Woonstad Rotterdam. Samen met Mohamed el Achkar vormt zij de raad van bestuur van de Rotterdamse woningcorporatie. 

Ze neemt het voorzitterschap van Woonstad Rotterdam over van Maria Molenaar, die op 1 augustus de organisatie heeft verlaten.

Na een studie wiskunde werkte Miriam sinds 1996 in diverse functies bij de luchthaven Schiphol. In 2007 stapte ze over naar het Erasmus MC, waar ze aan de slag ging als directeur facilitair bedrijf en sinds 2010 als directeur service organisatie. In 2013 keerde ze terug naar Schiphol. De laatste zeven jaar was ze als directeur airport operations eindverantwoordelijk voor alle logistieke luchthaven processen en de lange termijnoptimalisatie en digitalisering daarvan. Ook stakeholdersmanagement met zowel publieke als commerciële partijen was haar verantwoordelijkheid.

Oog voor de menselijke maat
Chris Fonteijn, voorzitter van de raad van commissarissen van Woonstad Rotterdam: “Wij zijn erg blij dat Miriam onze nieuwe voorzitter wordt. Naast veel ervaring in complexe omgevingen beschikt ze over visie, durf en leiderschap. Tijdens onze gesprekken maakten ook haar maatschappelijke betrokkenheid en oog voor de menselijke maat indruk. Met die eigenschappen past ze uitstekend bij de ambitieuze en resultaatgerichte organisatie die Woonstad Rotterdam is.”

Op z’n Rotterdams: gewoon doen
Miriam Hoekstra-van der Deen: “Ik kijk er naar uit om samen met Mohamed en de medewerkers van Woonstad Rotterdam bij te dragen aan een nog beter woon- en leefklimaat in Rotterdam, de stad waar ik al sinds mijn 19de met veel plezier woon. Woningcorporaties staan voor grote uitdagingen. Er is een groot tekort aan woningen, de klimaatverandering dwingt tot ingrijpende verduurzamingsmaatregelen en de leefbaarheid in wijken staat hoog op de agenda’s. Ook stellen bewoners steeds hogere eisen aan dienstverlening en zeggenschap. Complexe vraagstukken die ik graag op z’n Rotterdams benader: door gewoon te doen.”

Bron: Woonstad Rotterdam

Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...