GroenWest voorloper energie-index

GroenWest voorloper energie-index

Gepubliceerd op:

De gemiddelde energie-index van alle woningen in portefeuille van Woningcorporatie GroenWest bedraagt 1,40. Daarmee zijn zij één van de voorlopers binnen de corporatiesector. GroenWest verklaart dat dit het resultaat is van een consistente aandacht voor duurzaamheid.

GroenWest is een voorloper op het gebied van energiebesparing en neemt sinds 2013 standaard veel duurzaamheidsmaatregelen mee bij renovatie.

Jaarlijks worden bij de aanpak van 400 woningen maatregelen als (na)isolatie van vloeren, gevels en daken, toepassen van HR++glas en het aanpassen van de installaties (hoogrendements-ketels, CO2-gestuurde mechanische ventilatie) toegepast. Sinds 2017 zijn daar ook veelvuldig zonnepanelen bij gekomen.

In 2017 is GroenWest gestart met een zonnepanelenprogramma. Het doel is eind 2021 5.600 woningen te hebben voorzien van zonnepanelen. Het Solarteam gaat de wijk in met modelwoningen en enthousiaste bewoners die als ambassadeur optreden. Zo worden met een gebiedsgerichte aanpak, wijk voor wijk, op individuele basis bij veel huurders zonnepanelen geplaatst.

Bij elke nieuwbouw-ontwikkeling wordt rekening gehouden met energiebesparing en duurzaamheid, door altijd een zo energiezuinig mogelijk concept te realiseren. De meest recente opleveringen zijn altijd gasvrij en steeds vaker energieneutraal. De komende jaren blijft GroenWest jaarlijks ongeveer 400 woningen verduurzamen, wordt alle nieuwbouw energieneutraal gerealiseerd en wordt op kleine schaal geëxperimenteerd met innovatieve technieken om bestaande woningen naar Nul-op-de-meter te krijgen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...