Consument wil APK voor installaties

Gepubliceerd op:

Veel huurders en woningeigenaren zien wel iets in een APK-achtige controle van hun woninginstallaties. Net als de auto jaarlijks verplicht wordt nagekeken, zouden ze hun verwarmingsinstallatie, de ventilatie en de elektrische installatie best jaarlijks willen laten controleren.

Dit blijkt uit de WoonOmnibus, een maandelijks terugkerend onderzoek van USP Marketing Consultancy onder 521 consumenten. Het onderzoek geeft aan dat 59% van de verwarmingsinstallaties in Nederland al jaarlijks aan een controle onderworpen wordt. Slechts 26% van de consumenten geeft aan geen controle aan hun installatie te laten uitvoeren. Toch zijn de meeste consumenten voorstander van een Algemene Periodieke Keuring (APK) van de eerder genoemde verwarmingsinstallatie (63%), de ventilatie (51%) en de elektrische installatie (46%). Huurders zijn het meest enthousiast over een verplichte APK; 36% van hen vindt dit een goed idee.

De meeste huurders en huiseigenaren zijn bereid iets te betalen voor een jaarlijkse controle. Van de huurders is 15% is niet bereid om iets te betalen voor de keuring. Bij de huiseigenaren ligt dat percentage nog lager, namelijk op 8%. De eigenaren die wel iets over hebben voor een keuring, geven aan daar gemiddeld 75 euro aan uit te willen geven. Voor zowel de huurders als de kopers maakt het geen verschil of de keuringen gedaan worden door erkende keuringsbedrijven of door installateurs.

 

Bron: Cobouw

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...