Ruim 3.000 huurders besparen met zonne-energie

Ruim 3.000 huurders besparen met zonne-energie

Gepubliceerd op:

Voor niets gaat de zon op, dat nam Woonforte in 2018 wel heel letterlijk. De corporatie ging aan de slag en liet op 3.106 eengezinswoningen zonnepanelen leggen. Met het plaatsen van de gratis zonnepanelen op de laatste eengezinswoning is het project klaar.


Woonforte vindt duurzaamheid belangrijk. Het zonnepanelenproject is een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsambitie van Woonforte. Naast het bouwen van duurzame, nieuwe NOM-woningen (inclusief zonnepanelen) heeft de corporatie ook zonnepanelen geplaatst bij een aantal grote onderhoudsprojecten Het streven is om in 2050 alle huurwoningen gebruik te laten maken van zonne- en windenergie.

Goed voor het klimaat én de portemonnee
Met het project ‘voor niets gaat de zon op’ liet Woonforte in totaal 27.756 panelen leggen. Dat levert een flinke besparing op: 7.108.497 kg aan CO2-uitstoot en dat staat gelijk aan het planten van 296.187 bomen. Dat is goed voor het klimaat. Ook mooi voor de portemonnee van deze huurders, zeker met de huidige energieprijzen.

Alleen op geschikte daken
Woonforte legde de zonnepanelen op geschikte daken van eengezinswoningen. Er is ten eerste gekeken of de daken sterk genoeg waren om de panelen te dragen. Daarnaast is gekeken of er geen belemmeringen waren voor optimaal zonlicht. Denk bijvoorbeeld aan grote bomen of andere woningen. Ook zijn alleen daken van eengezinswoningen geselecteerd waar in de nabije toekomst geen onderhoudswerkzaamheden aan het dak werden uitgevoerd. In totaal ging het om 3.106 eengezinswoningen.

Einde project
Met de plaatsing van het laatste zonnepaneel is het project beëindigd. De corporatie bekijkt welke mogelijkheden er zijn om de komende jaren zonnepanelen te leggen op appartementengebouwen.


Een greep uit ons leveranciersregister

Ubbink BV
Alles in huis voor een compleet dakadvies!
CEDRAL
Jouw partner voor dak- en gevelmaterialen ...
Drowa isolatiechips
Drowa; één van de goedkoopste, makkelijkste en meest effectieve isolatiemaatregelen ...