Wierden en Borgen stopt ontwikkeling woningbouw Bedum

Wierden en Borgen stopt ontwikkeling woningbouw Bedum

Gepubliceerd op:

Woningstichting Wierden en Borgen stopt de ontwikkeling van woningbouw op de locatie van de voormalige gasfabriek in Bedum. De reden is dat het zuivelconcern FrieslandCampinaDomo overweegt de Bedumer productielocatie uit te breiden. De woningstichting voorziet daardoor problemen voor de verhuur- en verkoopbaarheid van de geplande appartementen.

Op de locatie aan de noordkant van Bedum, stond tot 2008 onder meer het gebouw van de voormalige gemeentelijke gasfabriek. Dat werd gesloopt en de vervuilde grond van het fabrieksterrein werd gesaneerd. Daarmee werd de locatie geschikt voor woningbouw.

Aan de ontwikkeling van plannen voor woningbouw is jarenlang door de gemeente Bedum en de woningstichting gewerkt. Dat resulteerde in een op de locatie toegesneden plan voor een appartementencomplex met huur en koopwoningen in het hogere marksegment. Voor het complex stelde de gemeenteraad in juni 2012 een bestemmingsplan vast. Nu Wierden en Borgen is afgehaakt, wil het gemeentebestuur op zoek naar een nieuwe ontwikkelaar.

Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
ACQOM Trading B.V.
Bij ACQOM staat onze passie voor innovatie en duurzaamheid centraal ...