Woningstichting de Kempen en Wooninc bereiden fusie voor

Woningstichting de Kempen en Wooninc bereiden fusie voor

Gepubliceerd op:

Woningstichting de Kempen in Bladel is in gesprek met Wooninc in Eindhoven om tot een fusie te komen. Wooninc neemt volgens de plannen de volledige vastgoedportefeuille van Woningstichting De Kempen over en de naam van de Bladelse corporatie zal na de overname verdwijnen.

De twee corporaties zijn in een vergevorderd stadium van de onderhandelingen. Als alles volgens plan verloopt, kan de fusie op 1 januari volgend jaar een feit zijn. Woningstichting de Kempen telt ruim zevenhonderd zorg- en seniorenwoningen in de gemeenten Waalre, Veldhoven, Bergeijk, Bladel en Reusel-De Mierden. Als kleine woningstichting had de Kempen de afgelopen jaren de grootste moeite om het hoofd boven water te houden. Het liquiditeitsprobleem was niet meer houdbaar. Eind vorig jaar stelde het Centraal Fonds Volkshuisvesting de woningstichting al onder verscherpt toezicht. De voorgenomen fusie laat zien dat de Kempen niet meer op eigen kracht uit de problemen kon komen.

Ook Wooninc richt zich in toenemende mate op de woonbehoeften van ouderen. Woningstichting de Kempen is dan ook blij met Wooninc als beoogd fusiepartner. Door de samenvoeging met Woningstichting de Kempen wil Wooninc haar positie als corporatie voor ouderen in de SRE-regio versterken. Het resultaat is een corporatie met zo'n 6000 voor senioren geschikte woningen.

Bron: ed.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Chapps NV
Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van een breed scala aan inspectie-oplossingen ...
Remmers B.V.
Remmers is één van de grootste producenten en leveranciers op het gebied van bouw- en houtbeschermingsproducten ...
Erasmus School of Accounting & Assurance
Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties