Vestia verkoopt ruim 7.000 studentenwoningen

Vestia verkoopt ruim 7.000 studentenwoningen

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Woonstad koopt ruim 7.000 kamers, studio’s, appartementen en bedrijfsruimten in Rotterdam van Vestia. Ook neemt de corporatie de studenten- en jongerenhuisvester Vestia Stadswonen over. De overdracht van het onroerend goed en de overgang van de medewerkers vindt naar verwachting 1 mei 2015 plaats.

De overname betreft ongeveer 7.000 eenheden. Ruim 6.000 eenheden zijn kamers en woningen. Daarvan bestaat meer dan de helft uit onzelfstandige kamers in 24 grote studenten- en jongerencomplexen. De rest betreft kleinere klassieke herenhuizen, een paar honderd reguliere woningen, bedrijfsruimten en overige eenheden. Ook gaan er circa 40 medewerkers mee over. De rechten en plichten die in de huurovereenkomst staan blijven volgens Vestia ongewijzigd van kracht. Ook de merknaam Stadswonen blijft behouden: onder de naam Stadswonen Rotterdam wordt de studenten- en jongerenhuisvester een organisatieonderdeel van Woonstad.

“De komende jaren werken wij aan duurzaam financieel herstel en leggen wij de focus volledig op onze kerntaken”, aldus Arjan Schakenbos, voorzitter van de Raad van Bestuur van Vestia. “Het afbouwen van de verhuur van woningen voor studenten en jongeren is een onderdeel van ons ondernemingsplan. Woonstad is in veel opzichten een uitermate geschikte overnamepartner en verhuurder van het bezit van Stadswonen.” Vestia wil tot 2022 ruim 32.000 eenheden verkopen om weer een gezonde corporatie te worden. Met de verkoop van Stadswonen zijn er nu totaal circa 20.000 eenheden verkocht.

Een greep uit ons leveranciersregister

Flynth
Flynth is de grootste advies- en accountantsorganisatie voor het MKB ...
Groupe Atlantic Nederland
Ga voor het nieuwe verwarmen, verkoelen en ventileren ...
Pre-Lite
Pre-Lite levert een breed assortiment hoogwaardige LED armaturen tegen de scherpste prijs in Nederland ...