Omnia Wonen roept huurders op tot protest

Gepubliceerd op:

Corporatie Omnia Wonen uit Harderwijk betrekt huurders in een actie tegen de plannen van het kabinet voor de woonsector. Huurders worden daar volgens de corporatie de dupe van. Daarom roept Omnia Wonen huurders op om bezwaarschriften in te vullen en vraagt ze andere corporaties dit voorbeeld te volgen.

De Harderwijkse corporatie – met 7.500 woningen in het bezit – is van mening dat de plannen van het kabinet desastreus zijn voor huurders. Zo zou de verhuurderheffing corporaties noodzaken om huren te verhogen en af te zien van nieuwbouwplannen, leefbaarheidprojecten en onderhoud. Huurders worden daarbij het kind van de rekening, vindt Omnia. De corporatie gaat huurders mobiliseren om samen in opstand te komen tegen de plannen. Zo heeft Omnia Wonen een brief voor huurders opgesteld met uitleg over de gevolgen van het regeerakkoord en een bezwaarformulier die ze in kunnen vullen. De corporatie wil in januari alle bezwaarschriften aanbieden in Den Haag. Tevens hoopt de corporatie dat ook collega-corporaties zich aansluiten bij deze actie zodat er nog meer gewicht van uit zal gaan. Ze kunnen de formulieren die Omnia daarvoor gebruikt, overnemen.

Omnia hoopt met deze actie de plannen van het kabinet tegen te kunnen houden. Als alternatief stelt de corporatie het woningmarktplan WONEN 4.0 voor, een plan dat door huurders, verhuurders, makelaars en corporaties is ontwikkeld en een eigen visie geeft op het doorbreken van de crisis in de woningmarkt door integrale hervorming.

Bron: aedes.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...

Raetsheren van Orden biedt sinds de jaren 90 haar diensten aan de corporatiesector aan...

Ubbink werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen...