Benchmarkrapport risicomanagement: corporaties op weg naar volwassenheid

Benchmarkrapport risicomanagement: corporaties op weg naar volwassenheid

Gepubliceerd op:

Risicomanagement is in ontwikkeling binnen de corporatiesector. Gestimuleerd door regelgeving, toezichthouders en eigen bestuur nemen steeds meer woningcorporaties stappen om hun risicomanagement volwassener te maken. 

Het is belangrijk dat risicomanagement steeds meer verandert van ‘een moetje vanwege compliance’ naar een proactief middel om de aansturing, besluitvorming en resultaten te verbeteren.

Onderzoek onder corporaties
Aon deed onderzoek naar de volwassenheid van risicomanagement onder woningcorporaties door middel van de Risk Maturity Index. In ons benchmarkrapport leest u hoe de respondenten scoren op de 9 dimensies van risicomanagement. Enkele opvallende bevindingen waren onder meer:
  • Bij slechts 25% van de woningcorporaties is duidelijk wie binnen de directie verantwoordelijk is voor risicomanagement.
  • Bij bijna de helft van de ondervraagde corporaties vindt communicatie over risico’s niet eenduidig en geformaliseerd plaats.
5 belangrijke aandachtpunten
In het rapport geven wij bovendien 5 belangrijke aandachtspunten voor corporaties om hun risicomanagement te verbeteren. Wilt u ook de vruchten plukken van volwassen risicomanagement binnen uw organisatie? Vraag dan nu het volledige rapport aan.

Vragen?
Heeft u vragen over risicomanagement voor uw corporatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Een greep uit ons leveranciersregister

ATAG Verwarming Nederland
ATAG als uw langetermijnpartner ...
NIBE Energietechniek
Als Europees marktleider op het gebied van warmtepompen is NIBE dé partner voor de Nederlandse en Belgische markt ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...