RECO levert noodliften voor bewoners na flatbrand Gelderseplein Arnhem

RECO levert noodliften voor bewoners na flatbrand Gelderseplein Arnhem

Gepubliceerd op:

Tijdens de jaarwisseling van 2019 naar 2020 ontstond er brand bij de ingang van een flat aan het Gelderseplein. Als gevolg van de brand raakte de inpandige lift in storing. Hierdoor kwam een gezin vast te zitten in de lift, met fatale gevolgen voor de vader (39) en zijn zoon (4).

Na deze tragische gebeurtenis heeft de woningcorporatie direct geschakeld met RECO Lift Solutions om de bewoners zo snel mogelijk een noodlift aan te bieden. Samen met RECO Materieelverhuur RECO Lift Solutions een one-stop-shop oplossing gerealiseerd; een complete tijdelijke ingang met twee noodliften en een trappentoren.

Woningcorporatie snel geholpen met noodliften voor bewoners
Om de flat na de brand te herstellen heeft de woningcorporatie het bouwbedrijf Van Wijnen ingeschakeld. Onder meer de ingang, het trappenhuis en de liftschacht hebben tijdens de brand flinke schade opgelopen en moeten voor een groot deel gerenoveerd worden. Omdat veel bewoners afhankelijk zijn van een barrièrevrije route, heeft RECO Lift Solutions op 3 januari de eerste noodlift geplaatst. In februari volgde een tweede noodlift met een trappentoren.

Tijdelijke ingang met postbussen
Zolang de ingang nog niet hersteld is, maken de bewoners gebruik van een tijdelijke ingang met postbussen om de flat in te gaan en hun post te halen. RECO Materieelverhuur heeft hiervoor een tijdelijke unit als hal geplaatst inclusief postbussen. RECO maakt hiermee de situatie makkelijker voor de bewoners terwijl Van Wijnen de herstelwerkzaamheden afrondt.

Bekijk de website van RECO Lift Solutions voor meer informatie over liftverhuur voor woningcorporaties of bij calamiteiten. Met spoed een lift nodig? Bel dan 0182 74 40 50.

          

Een greep uit ons leveranciersregister

Kiwa Technology B.V.
Kiwa Technology is een internationale dienstverlener en kennispartner in de energie- en waterketen ...
Adviesbureau van de Poel
Koston Nederland BV
Koston Isolatie, specialist in isolatie en energiebesparing ...