PAM Galerij en balkonverhoging

PAM Galerij en balkonverhoging

Gepubliceerd op:

Sinds haar bestaan heeft  PAM zich gespecialiseerd in het verhogen van galerijvloeren en balkonvloeren, inclusief het leveren en aanbrengen van drempelhulpen en balustrade verhogingen. Wij merken tevens dat er een groeiende vraag is naar producten en methodes om vloeren van galerijen en balkons veilig en fraai te maken. Vaak zijn de huidige prefab vloeren door hun dichtheid maar ook door te weinig of verkeerd afschot gevaarlijk glad.


Waar PAM zich naar onze  mening onderscheidt is dat wij ons specialistisch opstellen. Dat betekend dat wij onze klanten voorzien van een deugdelijk advies en voor bijna elke situatie een oplossing hebben om op verantwoorde wijze de galerij of balkonvloer te verhogen of door bekleding veilig en fraai te maken. Daarvoor hebben wij verschillende producten. Maar al onze producten hebben één ding gemeen: Ze zijn licht in gewicht, fraai afgewerkt, goed te onderhouden, brand- en rookveilig en hebben een goede stroefheid. Het aanbrengen van onze vloersystemen kan uitgevoerd worden zonder dat de bewoners hiervan ernstige hinder ondervinden.

PAM heeft voor het verhogen van vloeren diverse systemen. Allereerst hebben wij ons gepatenteerde Systeem Constructie wat wij als afwerking aan de bovenzijde en loopvlak voorzien van het speciaal voor ons geproduceerde buitentapijt óf de PAS antislipmat. De vloer is opgebouwd uit kunststof steunen en kunststof tegels. Hierdoor is deze opbouw 100% recyclebaar en onderhoudsvrij. De mogelijke afwerking aan de bovenzijde kunnen gewoon met alle huishoudelijke reinigingsmiddelen worden schoongemaakt, eventueel ook met een hogedruk reiniger.
Rondom de vloer wordt deze met rvs of met plastisol profielen afgewerkt. De rvs profielen worden vaak in naturel verwerkt en de plastisol profielen zijn altijd in kleur, meestal een donker grijze maar andere kleuren zijn mogelijk.

Het ISORUB systeem van PAM lost meer dan alleen een hoogteprobleem op. Het systeem is opgebouwd uit een hoogwaardig XPS isolatie materiaal, daarop een duurzaam EPDM folie die het geheel waterdicht maakt en weer daarover als loopvlak een EPDM rubber tegel. De goot is veelal afgedekt met een gootrooster. Dat kan ook een aangehangen rooster zijn zodat aan de gevelzijde niets bevestigd dus ook niets beschadigd hoeft te worden.
Behalve het verbeteren van de toegankelijkheid wordt met dit systeem ook een thermische isolatie gerealiseerd én het geluid met ca. 60 % gereduceerd. Omdat het systeem de oude vloer waterdicht inpakt zijn de dilatatie afdichtingen overbodig geworden en behoeven geen onderhoud meer.

De EPDM rubberen tegels zijn van gegranuleerd rubber, aan de bovenzijde een synthetisch rubber wat door en door gekleurd is én brandveilig. Door de gegranuleerde opbouw trekken kleine waterplasjes door het poreuze oppervlakte snel genoeg weg om geen overlast meer te vormen voor de passant.
De EPDM rubberen tegels zijn leverbaar in verschillende kleur mixen. Bij grote projecten kan ook een eigen kleurmix samengesteld worden.

Voor de zeer open galerijen maar zeker ook voor de balkons heeft PAM ook nog het Hout Composiet Systeem. Dit systeem bestaat uit kunststof dragers waarop een speciale aluminium profielen gemonteerd worden. De profielen zijn zodanig ontworpen dat de hout composiet planken hierop zeer efficiënt bevestigd kunnen worden. Door de hoge klemkracht van de klemmen worden de planken vormvast aangebracht. De klemmen zijn na een volledige montage weer met speciaal gereedschap te bereiken zodat ook nadien tussenliggende planken gedemonteerd kunnen worden voor eventueel onderhoud aan de onderliggende vloer of dilataties. Door de. Aard van de dragende contructie kan dit systeem prima over goten en dilataties heen worden gelegd. Oneffenheden en optische verstoringen blijven daarna buiten het zicht.
Voor de verschillende toepassingen heeft PAM verschillende planten ter beschikking. Afhankelijk van wat de voorschriften voor brandveiligheid zijn en de gewenste kleuren, oppervlakte profielen en materiaal soorten kan er altijd wel een juiste keuze met fraai aanzicht worden gerealiseerd.

Meer informatie vindt u op onze website, www.pamalmelo.nl 


https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/bouw/pam-galerij-en-balkonverhoging-bv

Een greep uit ons leveranciersregister

Drowa isolatiechips
Drowa; één van de goedkoopste, makkelijkste en meest effectieve isolatiemaatregelen ...
Kiwa Technology B.V.
Kiwa Technology is een internationale dienstverlener en kennispartner in de energie- en waterketen ...
Valprevent BV
Valprevent adviseert, ontwerpt, installeert en onderhoudt valbeveiliging voor de meest uiteenlopende toepassingen ...