Workshop - weerbaar tegen ransomware met BIC 4.0

Workshop - weerbaar tegen ransomware met BIC 4.0

Gepubliceerd op:

Het afgelopen jaar is meer dan ooit duidelijk geworden dat ook woningcorporaties doelwit kunnen worden van cybercriminaliteit. Niet langer gaat het om onschuldige nepmailtjes, maar steeds vaker om georganiseerde criminaliteit.

Online - 13 april & 25 mei 2023

Een voorbeeld hiervan was de ransomware-aanval op de IT-leverancier van 8 woningcorporaties in maart 2022, waarbij de hackersgroep een fors bedrag aan losgeld eisten in ruil voor teruggave van duizenden gestolen (privacy)gevoelige gegevens en ontsleutelen van de IT-omgeving die uiteindelijk maandenlang niet beschikbaar was. Deze gebeurtenis heeft bestuurders en MT’s van corporatieland doen beseffen dat informatiebeveiliging niet (volledig) uit te besteden is aan de IT-leverancier en dat dit te allen tijde de verantwoordelijkheid blijft van de woningcorporatie.
Woningcorporaties hebben het risico van cyberdreigingen ongetwijfeld hoog op de agenda staan. Het kan echter een uitdaging zijn om deze cyberrisico’s, samen met uw IT- en ketenpartners, blijvend het hoofd te bieden. Mogelijk weet u niet goed waar te beginnen of wilt u graag de volgende stap zetten.

Positief zijn de samenwerkingen op sectorniveau. Er zijn initiatieven opgestart voor betere sectorale kennis-, en dreigingsinformatie-uitwisseling (WoCo-ISAC). Daarnaast wordt de Baseline Informatiebeveiliging voor woningCorporaties (BIC) momenteel vernieuwd. De vernieuwde versie, BIC 4.0, wordt in april verwacht.
De BIC 4.0 is bij uitstek een instrument om uw corporatie weerbaar te maken tegen cyberdreigingen van vandaag en morgen. Om u handvatten te bieden hoe u normen uit de BIC 4.0 effectief kunt toepassen organiseren wij op donderdag 13 april & donderdag 25 mei de online workshop ‘Weerbaar tegen ransomware met de BIC 4.0’.

In de workshop komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan bod:
  • Wat houdt de BIC 4.0 in?
  • Wat zijn uw cyberdreigingen- en risico’s van vandaag en morgen?
  • Wat zijn de belangrijkste BIC 4.0 (basis-)maatregelen om deze risico’s te ondervangen?
  • Hoe krijgt u grip op de cybersecurity bij uw IT-leveranciers en ketenpartners?
  • Hoe zorgt u met de BIC 4.0 dat u in control komt en blijft?
Naast een theoretisch deel gaan we uitgebreid in op de praktische aspecten. Aan de hand van lessons learned van de ransomware-aanval van afgelopen jaar zoomen we in op de vertaling van de BIC-maatregelen naar de corporatiepraktijk. Op deze manier zorgen we ervoor dat de theoretische kennis die u opdoet ook direct in toepasbaar is. Tijdens de workshop is voldoende ruimte voor discussie en praktijkvragen van de deelnemers. Daarom houden wij de omvang van het aantal deelnemers beperkt.
Na afloop van de workshop ontvangt u van ons een BIC 4.0 CyberChecklist dat u kan ondersteunen bij het nemen van basismaatregelen tegen cyberdreigingen.

De kosten voor deze workshop bedragen € 225,00 excl. btw p.p.





Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Drowa isolatiechips
Drowa; één van de goedkoopste, makkelijkste en meest effectieve isolatiemaatregelen ...
Veelzijdig galerijvloeren en balkonvloeren voor wbv en vve
Veelzijdig is gespecialiseerd in de aanleg en ophoging van galerijvloeren en balkonvloeren ...