AquaServa Woningkeuringen

AquaServa Woningkeuringen

Gepubliceerd op:

Een veilige woning lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Regelmatig controleren is nodig en vormt de basis voor goed onderhoud.

Voor eigenaren en beheerders van woningen is het van belang dat er wordt voldaan aan geldende veiligheidsnormen voor woningen. Vanuit de zorgplicht en maatschappelijk oogpunt dienen veiligheid, gezondheid en leefcomfort van de huurder gewaarborgd te zijn. Met het Bouwbesluit zijn de verplichtingen van eigenaar en beheerder voor het adequaat controleren en onderhouden van installaties wettelijk verankerd.

AquaServa voert woningkeuringen deskundig en objectief uit. Dit kan worden uitgevoerd per onderdeel of een combinatie ervan. De meest gecontroleerde onderdelen van een woning zijn de gas-, water- en elektrische installatie. Naast de veiligheidsonderdelen kan AquaServa voor u ook EPA-keuringen uitvoeren (Energy Prestatie Advies). Een populaire combinatie is bijvoorbeeld het gelijktijdig uitvoeren van een veiligheidskeuring en een EPA keuring gecombineerd.

De keuringen worden uitgevoerd op basis van onafhankelijk vastgestelde normen en criteria. Deze zijn vastgesteld in de BRL-K14015 van het KIWA. AquaServa is door het KIWA gecertificeerd en kan na een geslaagde veiligheidskeuring een KIWA certificaat verstrekken. Dat borgt de kwaliteit van de keuring en daarmee van de woning. AquaServa kan voor u eventueel kleine herstelwerkzaamheden uitvoeren of een controle doen op herstelwerkzaamheden door derden in de vorm van een fysieke herkeuring of d.m.v. een bureaustudie beoordeling op basis van foto’s.

Naast de keuringen voor woningen kan AquaServa ook uw bedrijfsgebouwen keuren. Wij kunnen bijvoorbeeld voor u een NEN3140 inspectie (elektra) of een EPA-U keuring doen (Utiliteit). AquaServa heeft de software beschikbaar zodat de planning, status en rapportages  van alle keuringen voor u als opdrachtgever direct inzichtelijk zijn.

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Elro Dakbedekking
Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid...
Kewodak Dakmakers B.V.
Dakdekkers van Kewodak staan al meer dan dertig jaar bekend om hun ervaring, service en kwaliteit. Wij denken in oplossingen ...