Gerecyclede EPS krijgt nieuw leven in Eco-vloerplaat

Gerecyclede EPS krijgt nieuw leven in Eco-vloerplaat

Gepubliceerd op:

De leefomgeving beschermen door continue te verbeteren. Dat is het streven van IsoBouw, die is vastgelegd in een duurzaamheidsplan 2030, genaamd ‘Improve to Preserve’.

Een van de doelen is de inzet van grondstoffen die grotendeels uit gerecycled materiaal bestaan of niet fossiel zijn. Met de introductie van de Eco-vloerplaat zet IsoBouw een grote stap in deze richting. De Eco-vloerplaat bestaat voor minimaal 30% uit gerecyclede EPS. Daarmee wordt de voorsprong in de milieuscore van de EPS-producten van IsoBouw nog verder vergroot.

De eco-vriendelijke vloerplaat is toepasbaar als isolatie onder vloeren die in het werk gestort worden. De platen hebben een hoge isolatiewaarde (ʎ 0,035), een druksterkte van 100 kPa en zijn voorzien van een grote sponning rondom voor een goede onderlinge aansluiting. De 140 mm  (RD 4,0) dikke platen hebben een handzaam formaat met een werkende afmeting van 1200 x 600 mm en zijn uit voorraad leverbaar.

Gezien de geformuleerde doelstelling in het duurzaamheidsplan mag u van IsoBouw verwachten dat het aandeel gerecyclede EPS in de toekomst verder verhoogd zal worden, zowel in de Eco-vloerplaat als ook bij andere bestaande of nieuwe producten. IsoBouw houdt u op de hoogte over de verdere ontwikkelingen hieromtrent.


Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Legionellapreventie
Drinkwater is letterlijk van levensbelang. Daarmee wilt u geen enkel risico lopen, en terecht ...
NEH Shared Services
Wij ontzorgen al meer dan 65 woningcorporaties op het gebied van: cloudservices ...
Hercules
Software voor woningcorporaties en studentenhuisvesters ...