CONGRES Hybride in de Warmtetransitie, 21 juni Utrecht

CONGRES Hybride in de Warmtetransitie, 21 juni Utrecht

Gepubliceerd op:

Op 21 juni a.s. vindt in TivoliVredenburg Utrecht het congres Hybride in de Warmtetransitie plaats. De resultaten van het demonstratieproject Hybride warmtepompen in de gebouwde omgeving worden dan gepresenteerd.

Dit project is een samenwerking van de Nederlandse Verwarmingsindustrie (NVI), Techniek Nederland, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Universiteit Utrecht en Universiteit Twente.

In het kader van de klimaatdoelstellingen moet het gasverbruik van huizen fors omlaag. Daarom hebben gemeentes een warmtevisie ontwikkeld waarin staat welke toekomstige warmtevoorzieningen kansrijk zijn per buurt of wijk. Ook in huurwoningen van woningcorporaties is de hybride warmtepomp een goede oplossing in het kader van de normering vanaf 2026.

In het demonstratieproject zijn 200 hybride warmtepompen een jaar lang gemonitord om hun energieprestaties te meten (energetisch, financieel en CO2-reductie). In verschillende soorten woningen, oud en nieuw, huur en particulier eigendom. De conclusie is dat de hybride warmtepomp op korte termijn een grote bijdrage kan leveren aan het reduceren van het gasverbruik in de gebouwde omgeving. En in combinatie met duurzame gassen zoals  groen gas voor de lange termijn een volledig aardgasvrije oplossing is. De volledige resultaten van dit project incl. de bevindingen van bewoners worden op dit congres gepresenteerd. En verder staan inspirerende sprekers als Anke van Hal (hoogleraar duurzaam bouwen Nyenrode) op het programma.

Heeft u ook vragen over wat hybride voor uw woningbestand kan betekenen? Schrijf u dan in voor dit congres via www.hybrideverwarmd.nl. Deelname aan het congres is kosteloos.

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Nijver
Slim investeren in uw woningbezit op basis van echte cijfers ...