Klaar voor de Warmtewet met warmtemeters van Kamstrup

Klaar voor de Warmtewet met warmtemeters van Kamstrup

Gepubliceerd op:

De Warmtewet, die per 1 januari jongstleden van kracht is geworden, heeft gevolgen voor alle leveranciers van warmte. Zo is het jaarlijks achteraf verdelen van de warmtekosten, niet langer toegestaan. Het is verplicht om consumenten een gespecificeerde rekening te verstrekken op basis van de werkelijk gemeten hoeveelheid energie. Het enkel en alleen toepassen van een verdeelsleutel of warmtekostenverdelers op de radiatoren voldoet daarom niet aan de Warmtewet.


Het plaatsen van een warmtemeter bij de collectieve installatie of bij de verbruiker is de oplossing. Er bestaan verschillende typen warmtemeters, zoals mechanische en ultrasone meters. De meetnauwkeurigheid van een mechanische meter neemt gedurende de levensduur af, aangezien het mechaniek slijt (een afwijking van 8% na 10 jaar is geen uitzondering). Een ultrasone meter blijft gedurende zijn gehele levensduur (meer dan 15 jaar) betrouwbaar en handhaaft zijn hoge meetnauwkeurigheid. Kamstrup is marktleider op het gebied van ultrasone warmtemeters en levert deze meters al meer dan 20 jaar aan stadsverwarmingsbedrijven, woningcorporaties en installateurs. Hierdoor hebben wij veel ervaring met zowel kleine als grote projecten, nieuwbouw en renovatie. Bovendien biedt de Warmtewet de mogelijkheid om de kosten van bemetering te verrekenen met de verbruiker.

De verbruiksstanden uit de warmtemeters kunnen veilig en op afstand worden uitgelezen. Kamstrup biedt hiervoor een verscheidenheid van oplossingen. Wilt u als leverancier van de warmte zelf deze meterstanden collecteren of misschien outsourcen aan Kamstrup zonder lange contracten? Alles is mogelijk met de flexibele oplossingen van Kamstrup. Neem vandaag nog contact op met Kamstrup om de oplossingen en services te bespreken. De experts van Kamstrup helpen u graag.

Kamstrup is gevestigd in Doesburg
Telefoon: 0313 47 19 98
E-mail: warmtewet@kamstrup.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Erasmus School of Accounting & Assurance
Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties ...
NIBE Energietechniek
Als Europees marktleider op het gebied van warmtepompen is NIBE dé partner voor de Nederlandse en Belgische markt ...
BOOT
BOOT is een organiserend ingenieursbureau uit Veenendaal en levert met ca. 120 medewerkers ...