Kruipruimte isoleren en tegelijk vochtproblemen oplossen met Drowa

Kruipruimte isoleren en tegelijk vochtproblemen oplossen met Drowa

Gepubliceerd op:

Steeds meer woningeigenaren zijn enthousiast over Drowa vloerisolatie. Het toepassen van Drowa vraagt namelijk een relatief geringe investering, kan doorgaans snel gerealiseerd worden zonder ingrijpende maatregelen, maar sorteert een groot effect. Met Drowa wordt tegelijk ook afgerekend met alle problemen die kunnen ontstaan door een te natte kruipruimte.

Sinds de introductie van Drowa zijn vele tienduizenden woningen voorzien van dit hoogwaardige merk EPS-chips. De bewoners ervaren dagelijkse de krachtige werking, waarbij zij niet alleen fors energie besparen maar ook genieten van een verhoogd wooncomfort omdat hun huis droger is geworden. Droge lucht vraagt minder energie om op te warmen dan vochtige lucht en houdt deze warmte ook langer vast. Droge lucht voelt bovendien aangenamer aan. Door het terugdringen van vocht in en onder huis krijgen houtrot en corrosie van installaties in de kruipruimte bovendien weinig kans. Dit betekent minder onderhoud en een besparing op de onderhoudskosten.

TNO bewezen werking
De werking van Drowa is TNO bewezen en is gebaseerd op het natuurkundige principe dat vocht het koudste punt opzoekt. In de kruipruimte is dat de bodem. Drowa zorgt ervoor dat het condensatiepunt van het vocht in de lucht wordt gefixeerd tussen de bodem van de kruipruimte tot maximaal 15 cm hoogte in de bodem bedekkende EPS-laag. Het vocht kan nog wel condenseren op de bodem van de kruipruimte maar zal niet meer verdampen. Daardoor wordt de lucht boven de laag Drowa droger en heeft vocht geen nadelige invloed meer op het klimaat in de woning. Zelfs in woningen waar water in de kruipruimte staat is de werking van deze hoogwaardige polystyreenschuim chips gegarandeerd. Tempex is zeer licht in gewicht en blijft drijven, zodat ook bij het eventueel stijgen van de waterspiegel het isolatiemateriaal zijn werkzaamheid behoudt.

100% Gerecycled materiaal
Drowa vloerisolatie chips is een hoogwaardige polystyreen schuimchip die voor 100% vervaardigd wordt uit gerecycled materiaal. Als enige EPS-chips heeft Drowa een gesloten celstructuur, waardoor vocht en vuil in de kruipruimte geen invloed heeft op de werking van het product. Drowa gaat bovendien gegarandeerd levenslang mee.

Officiële isolatiewaarden
De isolatiewaarden van Drowa zijn door ISSO opgenomen in de databank voor gecontroleerde kwaliteitsverklaringen. Hierdoor mag de EPA-adviseur de gedeclareerde Rc-waarden één op één opnemen in zijn EPC berekeningen voor een Energielabel of een Maatwerkadvies Energiebesparing. Voorwaarde voor het overnemen van de Rc-waarden van Drowa in een EPA-advies is dat aangetoond kan worden dat er in de betreffende kruipruimte inderdaad isolatiechips van het merk Drowa zelf zijn toegepast. Drowa is te herkennen aan de unieke 8-vormige chips en is crème van kleur.

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...