Bewoners zeer positief over vervangende lift voor 19 verdiepingen

Bewoners zeer positief over vervangende lift voor 19 verdiepingen

Gepubliceerd op:

De vaste liften van de flat ‘de Sneeuwvos’ langs Vossendijk Park zijn aan onderhoud toe. Deze flat aan de Maas biedt met 19 verdiepingen aan 68 huishoudens een ruim appartement met een prachtig uitzicht. Uit het gebruik van de vervangende liftvoorziening bleek dat de oplossing van RECO Lift Solutions de bewoners meer waard was dan slechts een back-up-lift.

Gedurende de onderhoudsperiode worden de twee vaste Duplex liften na elkaar gerenoveerd. Om de weggevallen liftcapaciteit op te vangen werd RECO Lift Solutions benaderd door de woningcorporatie om een tijdelijke liftvoorziening te faciliteren.

De uitdaging bij projecten zoals de Sneeuwvos is om een lift te leveren die op een hoogte van 19 verdiepingen om kan gaan met de windkrachten, efficiënt is om in te huren en tegelijkertijd de bewoners dezelfde barrièrevrije toegang biedt als de aanwezige liftvoorzieningen. Mobiliteit verdient altijd de hoogste prioriteit, want bewoners zijn dagelijks afhankelijk van hun lift.

De RECO Lift 2.0 bood de oplossing die aan alle verwachtingen voldeed. Dit is een geluidsarme tractielift met een liftschacht en volledig ingerichte liftcabine zoals men dat gewend is van een binnenlift. De lift biedt een snelheid van 0,8 m per seconde en drempelloze entree, geschikt voor bijvoorbeeld rolstoelen en brandcards.

Na de plaatsing bleek al snel dat de beide vaste liften tegelijkertijd aangepakt konden worden doordat de RECO Lift 2.0 de voorkeur kreeg ten opzichte van de operationele binnenlift. Uit de gebruiksstatistieken is gebleken dat de bewoners aanzienlijk meer gebruik maken van de tijdelijke lift en de reacties van enkele bewoners onderschrijven dit. Wanneer je de keuze hebt tussen een lift waar je van weet dat deze toe is aan onderhoud en een tijdelijke lift welke recent nog van top tot teen gecontroleerd is, is de keuze gemakkelijk gemaakt. Bovendien voldoet de cabine van een tijdelijke lift aan alle eisen van een gangbare vaste lift.

Tot week 34 blijft de lift van RECO Lift Solution nog operationeel aan de Vossendijk. Zoals het er nu uitziet zal de liftonderhoudsdienst daarentegen voortijdig zijn werkzaamheden kunnen afronden. Doordat de liftcapaciteit voldoende wordt opgevangen met de tijdelijke lift kan men waarschijnlijk al eerder beginnen aan het onderhoud van de tweede lift.

                     

Een greep uit ons leveranciersregister

RECO Lift Solutions
Verhuur van tijdelijke personenliften, trapliften en noodliften voor iedere situatie ...
Erasmus School of Accounting & Assurance
Executive Program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties ...
Smart Twin
Smart Twin helpt met het toekomstbestendig beheer van de vastgoedportefeuille ...