Kunststof kozijnen: een duurzame keuze

Kunststof kozijnen: een duurzame keuze

Gepubliceerd op:

Kunststof kozijnen hebben vele kwaliteiten. Ze zijn onderhoudsarm, verkrijgbaar in vele fraaie profielen en kennen een uitzonderlijk lange levensduur. Bovendien zijn kunststof kozijnen uitstekend te recyclen. Maakt u graag een punt van duurzaam renoveren? Lever uw oude kunststof kozijnen dan in.

Zo’n zestig jaar geleden verschenen de eerste kunststof kozijnen in het straatbeeld. Sindsdien heeft het product belangrijke innovaties doorgemaakt. Met name op architectonisch, functioneel en esthetisch gebied. Kunststof kozijnen zijn vandaag de dag in een rijk kleurenspectrum en even zoveel profielsoorten verkrijgbaar: van elegant of industrieel tot klassiek en authentiek. Ook in maatschappelijk opzicht is de branche met zijn tijd meegegaan. Zo heeft de Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) al sinds 1994 een recyclesysteem dat oude kunststof kozijnen voor u inzamelt en verwerkt. Zonder gedoe en kostendekkend.

Maak de cirkel rond
Kunststof kozijnen passen perfect in een circulaire economie. Een kunststof kozijn heeft een levensduur van zo’n vijftig jaar en is ook nog eens uitstekend geschikt voor hergebruik. Oude kunststof kozijnen bevatten hoogwaardige materialen, zoals metaal, rubber en PVC. Recycling levert weer een schone PVC-korrel op, die de basis vormt voor nieuwe kunststof kozijnen. Het mooie is dat het recycleprocédé minstens tien keer is te herhalen, zonder kwaliteitsverlies. Uw kunststof kozijn heeft dus een levensverwachting van een slordige vijfhonderd jaar!

Draag bij aan 100 % recycling
Maakt u ook graag een punt van duurzaam renoveren? Laat uw oude kunststof gevelelementen dan (zonder glas of andere vervuiling) kosteloos achter bij een VKG-inzamelpunt bij u in de buurt. Bij grote projecten kunnen we een container op uw bouwlocatie plaatsen. Informeer naar de mogelijkheden via tel. 030-7509801 of mail recycle@vkgkozijn.nl.

Meer informatie: www.vkgkozijn.nl/recycle

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Icynene Europe
Een Canadees bedrijf gespecialiseerd in gespoten thermische isolatie ...
BOB-KOB Opleidingen
BOB Opleiding, Training en Advies is hét opleidingsinstituut voor kaderfunctionarissen en management in de bouw ...