Woonlinie tekent voor Dynamics Empire

Woonlinie tekent voor Dynamics Empire

Gepubliceerd op:

Woonlinie gaat vanaf januari 2016 gebruik maken van Dynamics Empire. De huidige Omega-suite op basis van Dynamics AX wordt vervangen voor een totaaloplossing op basis van de nieuwste versie van Dynamics NAV. Woonlinie is hiermee de eerste corporatie die de volledige oplossing op basis van Release 15 in gebruik gaat nemen.

Woonlinie, een corporatie in Zaltbommel en het Land van Heusden en Altena, beheert zo’n 4500 sociale huurwoningen. Haar belangrijkste focus ligt op drie vlakken: Goed Wonen, Verantwoord Investeren en Slim Organiseren. Vanuit het credo ‘Bij mensen betrokken’ zoekt de corporatie daarin de juiste balans.

Slim aan knoppen draaien
Nieuwe tijden vragen om nieuwe manieren van organiseren. Woonlinie wil haar organisatie zo slim mogelijk inrichten, zodat ze zich ook in de toekomst kan blijven inzetten voor de lokale woonopgaven. ‘Slim aan knoppen draaien’ is haar ambitie, waarbij de kracht van de eenvoud centraal staat.

De overgang naar een vernieuwd ERP-systeem past in deze gedachte. Niet lang na de aankondiging dat cegeka-dsa haar Omega-oplossing met de introductie van Dynamics Empire zou gaan uitfaseren, heeft Woonlinie de beslissing genomen een selectietraject ter vervanging van Omega op te starten. 

Onder leiding van Luc Wolfs van Wolfs Management Consultancy heeft Woonlinie een marktoriëntatie uitgevoerd. Op basis van aan te tonen business cases, de integrale rijke functionaliteit van de op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde ERP-oplossing en de beschikbare integrale modules als het Klantportaal en de mobility apps, is de keuze gemaakt voor Dynamics Empire.

Aantoonbare prestaties
Marcel van Dijck, manager backoffice en verantwoordelijk voor het selectietraject: “We voorzien voor de komende jaren een behoorlijke intensivering van verantwoording voor corporaties, zowel op financieel als op niet-financieel gebied. Daarnaast staat de sector met de invoering van de Woningwet voor een aantal grote uitdagingen. Integrated reporting is voor een maatschappelijke organisatie een must om aan te tonen welke prestaties zijn geleverd. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat Dynamics Empire een stabiel platform is dat ons het beste in staat stelt om eenduidig verantwoording af te kunnen leggen.”

Woonlinie maakt al tien jaar gebruik van de software en diensten van cegeka-dsa. Met de keuze voor Dynamics Empire wordt de klantrelatie met Woonlinie met ten minste vijf jaar verlengd. De ondertekening van de overeenkomst hiervoor werd bekrachtigd met een ferme handdruk tussen Peter van den Heuvel, directeur-bestuurder van Woonlinie, en Hein Brockhoff, commercieel directeur van cegeka-dsa.

Bijschrift foto: 
Peter van den Heuvel (Woonlinie)
Hein Brockhoff (cegeka-dsa)

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...