Groene gevelisolatie: DAW kiest voor hennep

Groene gevelisolatie: DAW kiest voor hennep

Gepubliceerd op:

DAW introduceerde tijdens Gevel 2016 een nieuw, milieuvriendelijk product voor het isoleren van gevels. Capatect Natuur+ is een isolatiesysteem met platen vervaardigd op basis van hennep. Het nieuwe systeem heeft een hoge isolatiewaarde en levert een positieve bijdrage aan het milieu.

Positieve CO2-balans
Gevelisolatie is een relatief eenvoudige en direct effectieve maatregel om energie te besparen en de uitstoot van CO2 terug te dringen. Als isolatie deskundig wordt aangebracht, kan het energieverbruik van een gebouw tot 30% afnemen. Ideaal is daarbij een isolatiemateriaal dat zelf óók milieuvriendelijk geproduceerd is: Capatect Natuur+ hennep platen. Dit isolatiemateriaal bespaart energie, maar ook het product zélf is duurzaam. De totale levenscyclus, van de hennepteelt tot en met de recycling van gebruikte isolatieplaten, heeft een positieve CO2-balans.

Diverse toepassingen
Hennep wordt al duizenden jaren voor de meest uiteenlopende toepassingen gebruikt. De sterke vezels hebben hun nut onder meer bewezen in de jacht, de scheepvaart, de boekdrukkunst en de automobielindustrie. DAW zet hennep nu voor het eerst in als isolatiemateriaal in de bouw. Hennep isoleert niet alleen, maar draagt dankzij goede bouwfysische eigenschappen ook bij aan een aangenaam binnenklimaat. Verder is hennep vriendelijk voor de huid en zorgt het voor een goede geluidsisolatie. Capatect Natuur+ is onderdeel van een integraal gevelsysteem, waarbij vele
vormen, materialen, structuren en afwerkingen mogelijk zijn.

Volledig te recyclen
Voor de productie van grondstoffen voor conventioneel isolatiemateriaal is relatief veel fossiele energie nodig, maar voor het verbouwen van hennep is de warmte van de zon voldoende. Zelfs mest en bestrijdingsmiddelen zijn overbodig. Hennep groeit snel en neemt meer CO2 op dan de meeste boomsoorten. Na gebruik is het isolatiemateriaal bovendien volledig te recyclen. Capatect Natuur+ is buiten Nederland al enige tijd verkrijgbaar. In Oostenrijk is het product onderscheiden met de Klimaschutzpreis en het Umweltzeichen.

DAW Coatings Nederland B.V.
Postbus 1122 NL - 3860 BC Nijkerk
Tel: +31 (0)33 - 247 50 00 Fax: +31 (0)33 - 245 18 33
E-mail: info@caparol.nl Website: www.caparol.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
Vaillant Group Netherlands B.V.
Vaillant is een internationale marktleider op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie ...
Breijer Schilders & Gevelonderhoud
Uw vastgoed in de gewenste conditie houden. Daar gaat het om bij schilderwerk en gevelonderhoud ...