Mitros kiest Nieuw Utrechts Peil voor realisatie flatmettoekomst

Mitros kiest Nieuw Utrechts Peil voor realisatie flatmettoekomst

Gepubliceerd op:

Een jaar geleden zette woningbouwcorporatie Mitros een selectietraject in gang voor een nul-op-de-meter renovatieconcept ten behoeve van haar naoorlogse flats aan de Camera Obscuradreef in Utrecht. Gisteren maakte Mitros bekend dat Nieuw Utrechts Peil de winnaar is van dit selectietraject voor de flatmettoekomst.

Nieuw Utrechts Peil is een consortium dat bestaat uit drie Utrechtse bedrijven: VIOS Bouwgroep BV, Op ten Noort Blijdenstein Architecten en Adviseurs, en Nieman Raadgevende Ingenieurs. De samenwerkingspartners zijn `zeer verheugd en trots' dat hun renovatieproduct tot winnaar is gekozen. Jop van Buchem, projectleider bij Mitros benadrukt dat de resultaten die zijn behaald, vooraf onmogelijk leken. "Bij de uitvraag hebben we de lat hoog gelegd. De markt heeft deze uitdaging serieus opgepakt." Mitros-directeur Henk Peter Kip vult aan: "We kregen zoveel kwaliteit aangeboden, dat we meer tijd

Rond de zomer van 2016 start de renovatie van de eerste acht portiekwoningen, waarna huishoudens gaan proefwonen om te ervaren hoe het is om in een energieneutrale woning te leven. Bij een positief resultaat worden de overige vijf portieken gerenoveerd tot flatmettoekomst, dat zijn in totaal nog eens veertig woningen.

Over het belang van dit project zegt procescoach Jose van der Loop van Energiesprong: "Dit is een perfect platform voor opschaling. In Nederland zijn zo'n 14.000 flatwoningen volgens het Intervamsysteem gebouwd, deze aanpak zou je ook naar die woningen kunnen uitrollen. Het concept is ook opvallend omdat het om een portieketage gaat, wat behoorlijk ingewikkeld is. We hebben hiermee een duidelijke punt gezet in het hart van Nederland. Een dikke pluim voor de koplopers die hiervoor hun nek hebben uitgestoken en anderen in staat hebben gesteld om deze sprong te kunnen maken."

Een greep uit ons leveranciersregister

Wolters Vastgoedonderhoud
Wolters Vastgoedonderhoud is al voor veel woningcorporaties een deskundige partner in het totale onderhoud ...
ALUTHERM Heating
Specialist in grote hybride systemen van 170kW tot 1500kW en gasgestookte CV-ketels van 170kW tot 2200kW ...
Techem energy Services B.V.
Techem is een wereldwijde leidende energiedienstverlener binnen de vastgoedwereld ...