Plaatsing zonnepanelen op 60.000 huurwoningen in 1 jaar tijd

Plaatsing zonnepanelen op 60.000 huurwoningen in 1 jaar tijd

Gepubliceerd op:

In Nederland hebben woningcorporaties op 60.000 huurwoningen zonnepanelen geplaatst in 1 jaar tijd. Dit betekent dat per 1 juli 2019 er 176.000 corporatiewoningen uitgerust zijn met zonnepanelen, oftewel 7,3%.

Verder zijn er zonnecollectoren geplaatst op 4.000 huurwoningen. Hiermee is het totaal aantal woningen met een zonnecollector toegenomen naar 53.000 stuks, oftewel 2,2 %. Dit alles blijkt uit de benchmark SHAERE van woningcorporatiekoepel Aedes. In totaal deed 92% van de woningcorporaties mee aan de benchmark (zij vertegenwoordigen 97% van alle corporatiewoningen).

Drenthe is de absolute koploper. In deze provincie is inmiddels bijna 1 op de 3 huurwoningen voorzien van zonnepanelen. Daarna volgt Zeeland waar 1 op de 5 huurwoningen is voorzien van zonnepanelen en daarna volgt Utrecht waar ruim 1 op de 10 huurwoningen zijn voorzien van zonnepanelen.

De energetische prestatie van corporatiewoningen, gemeten op basis van de Energie-Index, is verbeterd bij ruim 90 procent van de woningcorporaties. Halverwege 2019 is de gemiddelde Energie-Index gedaald van 1,65 naar 1,57. De corporaties zijn hiermee op weg om hun doelstelling uit de Aedes Woonagenda te realiseren: gemiddeld energielabel B – oftewel Energie-Index van 1,4 – in 2021.
De belangrijkste verklaringen voor het blijven dalen van de Energie-Index zijn de investeringen die corporaties blijven doen in hun woningen, met name efficiëntere verwarmingsinstallaties bij 70.000 woningen, zonnepanelen bij 60.000 woningen en warmtepompen bij 10.000 woningen.

Voor nieuwbouwwoningen zijn zonnepanelen een standaard-ontwerp-oplossing geworden. 80 procent van de nieuwbouwwoningen heeft zonnepanelen. Zonnecollectoren zijn volgens de monitor van Aedes minder populair en worden maar in een paar procent van de nieuwbouwwoningen toegepast.

Bron: solarmagazine.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Legionellapreventie
Drinkwater is letterlijk van levensbelang. Daarmee wilt u geen enkel risico lopen, en terecht ...
IMI Hydronic Engineering
IMI Hydronic Engineering is specialist op het gebied van hydronische distributiesystemen ...
Dakmerk
DAKMERK. Hét keurmerk voor platte daken ...