Wat moet er gebeuren bij liftrenovatieprojecten.

Wat moet er gebeuren bij liftrenovatieprojecten.

Gepubliceerd op:

Hoe zit het met de gebruiker? Hoe ervaren de bewoners een lift die buiten gebruik is?

Steeds vaker wordt er van te voren gekeken naar de bewoners en/of eindgebruikers. Hoe kan men ervoor zorgen dat liftrenovatieprojecten zo min mogelijk overlast veroorzaken. De tijdelijke lift van Reco Special Products is hiervoor de ideale oplossing!

 


Hoe zit het met de gebruiker? Hoe ervaren de bewoners een lift die buiten gebruik is?

Steeds vaker wordt er van te voren gekeken naar de bewoners en/of eindgebruikers. Hoe kan men ervoor zorgen dat liftrenovatieprojecten zo min mogelijk overlast veroorzaken. De tijdelijke lift van Reco Special Products is hiervoor de ideale oplossing!


Probleem
Wij merken steeds vaker dat bijvoorbeeld woningcorporaties van te voren een inventarisatie hebben gemaakt van de bewoners (leeftijd, mobiliteit enzovoorts) in een pand. Het woonplezier en het minimaliseren van overlast voor de bewoners dan ook bepalende factoren geworden bij het al dan niet zoeken naar alternatieven tijdens renovatieprojecten.


Oplossing
Bij het ontwerp van de tijdelijke liften heeft de eindgebruiker een centrale rol gespeeld. Onze tijdelijke liften zijn veilig en betrouwbaar. De tijdelijke lift is volledig gesloten, waardoor hij veilig te gebruiken is in alle weersomstandigheden. Daarnaast maken wij gebruik van Winmos, waardoor we de lift op afstand kunnen monitoren. Iedereen kan de lift gebruiken zonder uitgebreide instructies en gecompliceerde systemen met pasjes en/ of bedieningskaarten. En last but not least, onze tijdelijke liften zijn volledig drempelloos. Door de  gelijkvloerse toegang is de tijdelijke lift toegankelijk voor rolstoelgebruikers, brancards en mensen met een rollator, scootmobiel of kinderwagen.


Bij het plaatsen van een tijdelijke lift wordt rekening gehouden met de wensen van zowel de opdrachtgever als de eindgebruiker. “Om een gelijkvloerse toegang op de begane grond te creëren, graven we een liftput. Als een liftput niet gewenst is (vanuit de opdrachtgever) of het op de een of andere manier niet mogelijk is, kijken we graag naar alternatieven. Zo kunnen we ervoor zorgen dat er een geleidelijke veilige oprit gecreëerd wordt door middel van een ‘Miniramp’. Met deze  Miniramp’ kunnen we ook galerijbordessen, hellingbanen, opritten en drempeloplopen maken.


Innovatie
Reco Special Products ontwikkelt zich verder, niet alleen op toegankelijkheid, maar ook op toepasbaarheid. Zo is er een tijdelijke lift ontwikkeld die specifiek gericht is op laagbouw, maar ook een snellere tijdelijke lift die vooral in hoogbouw goed te gebruiken is. Daarnaast is er een tijdelijke lift die door haar snelle vervoer en opbouw, ideaal is voor evenementen en infraprojecten. De laatste ontwikkeling is een tijdelijke lift die speciaal ontwikkeld is voor de zorgsector. De Reco-lift XL is een tijdelijke lift met een groter netto vloeroppervlak van de liftcabine. “Wij spelen in op de vraag uit de markt. Al onze tijdelijke liften zijn groot genoeg om een brancard te vervoeren. Met de Reco-lift XL hebben we daar verandering in gebracht. Binnen zorginstellingen, ziekenhuizen en dergelijke zijn mensen echt afhankelijk van de lift. Ze kunnen onmogelijk zonder!  


Op de vraag wat er verder in ontwikkeling is, heeft directeur Robin Reigwein een eenvoudig antwoord. “Innovatie staat bij ons centraal. Reco Special Products gaat voorop als het gaat om nieuwe ontwikkelingen. We kijken naar de vraag vanuit de markt en proberen met onze tijdelijke liften de oplossing te bieden. Stil staan is geen optie.”


Reco Special Products
Contatinerweg 2a
2742 RA Waddinxveen

 

Een greep uit ons leveranciersregister

ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele...
Caparol (DAW NEDERLAND)
Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. Caparol stelt mensen en organisaties in staat om iedere uitdaging ...
Wolters Vastgoedonderhoud BV
Wolters BV is al voor veel woningcorporaties een deskundige partner in het totale onderhoud ...