NOM-renovatie voor de prijs van label A?

NOM-renovatie voor de prijs van label A?

Gepubliceerd op:

FlitsHome is een nieuwe speler op de Nederlandse renovatiemarkt. Ze bieden een schilrenovatie, of zoals ze dat zelf noemen 'make-over', aan bestaande uit vloerisolatie, een voorzetgevel met geïntegreerde balansventilatie en een overzetdak met een dakvlak vol zonnepanelen.

Door deze make-over zijn de woningen gereed om van het aardgas af te gaan. Ze mikken hiermee op het segment tussen Label-A renovaties en Nul-Op-de-Meter (NOM) renovaties, voor corporaties die de gebouwschil op het niveau van NOM willen, voor een prijs op van een label-A renovatie.

FlitsHome introduceert een no-regret renovatieproduct, wat is daar bijzonder aan?
Jonathan: Het renovatiepakket is een product gericht op de renovatie van rijwoningen uit de periode 1955 - 1975. Van deze woningen staan er ongeveer een miljoen in Nederland. Omdat we alleen dit type woning renoveren en omdat we nauwelijks staartkosten hebben kunnen we deze  make-over voor een heel scherpe prijs aanbieden. Daarnaast hebben we het hele proces van kennismaking tot plaatsing volledig gestandaardiseerd, dat scheelt.

Betekent dat, dat er geen keuze meer is?
Jonathan: Dat betekent dat we zoveel mogelijk gestandaardiseerd hebben, want iedere keer exact hetzelfde doen is nu eenmaal een stuk efficiënter en dus goedkoper dan steeds het wiel opnieuw uitvinden. Maar er is wel degelijk keuzevrijheid! Wij hebben diverse varianten bedacht voor de gebouwknopen zoals bij goot, nok, overstek en kozijnen zodat we toch passende ontwerpen kunnen realiseren met behulp van standaarden.  Daarbij kunnen er met  de steenstrips eindeloze variaties op de gevels gemaakt worden. Ook hebben we een goede architect in de arm genomen om ons product en  de omgeving goed op elkaar af te stemmen.

Wat heeft de bewoner als jullie klaar zijn?
Jonathan: De bewoner heeft een zeer goed geïsoleerde woning met een nieuwe uitstraling en een fantastisch comfort. Vocht- en  tochtproblemen zijn verleden tijd en samen met de geïntegreerde balansventilatie met warmteterugwinning is het binnenklimaat een stuk gezonder. De gasketel laten we gewoon hangen, alleen het verbruik gaat stevig naar beneden. Daarnaast levert het dakvlak met zonnepanelen genoeg om het huishoudelijk verbruik te dekken.

Kun je dan ook energieprestatievergoeding (EPV) innen op de woning?
Jonathan: Nee, daarvoor moet het tweede dakvlak ook vol gelegd worden met zonnepanelen en de gasketel vervangen worden voor een duurzaam alternatief. Wij denken dat deze stap beter gezet kan worden bij mutatie of als de wijk op een collectief aardgasalternatief over gaat. Tot die tijd kan er met een huurverhoging gewerkt worden, waarbij de bewoner er dankzij zijn veel lagere gasrekening en zonnepanelen op vooruit gaat.

Hoe scherp is die prijs voor de corporatie precies?
Jonathan: Heel scherp. We hebben ons bij de Renovatieversneller aangesloten en dat maakt onze prijs nu nog scherper: 48.000 euro excl. btw voor een tussenwoning.

Met de Renovatieversneller mee doen, hoe werkt dat?
Jonathan: De Renovatieversneller is een initiatief dat hoog energetische renovaties bij woningcorporaties bevordert en de samenwerking tussen corporaties stimuleert. Door met minimaal 2 corporaties samen 150 woningen te renoveren in 3 jaar komt er een subsidie van 7.000 euro per woning beschikbaar.

Wordt dat niet een hele papierwinkel voor de corporaties?
Jonathan: Wij nemen de volledige aanvraag voor onze rekening, zodat de corporaties wel de voordelen van de samenwerking hebben, maar niet de nadelen. In november willen we indienen en we zijn nog op zoek naar partijen die mee willen doen.

Meer informatie?

Flitshome.nl of info@flitshome.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

NCCW
NCCW is al 50 jaar de betrouwbare partner voor woningcorporaties op het gebied van ERP-softwareoplossingen ...
Aareon
Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal) ...
Breijer Schilders & Gevelonderhoud
Uw vastgoed in de gewenste conditie houden. Daar gaat het om bij schilderwerk en gevelonderhoud ...