Structureel huuroverleg tussen Amersfoortse partijen

Structureel huuroverleg tussen Amersfoortse partijen

Gepubliceerd op:

Drie huurdersorganisaties zitten voortaan structureel aan tafel bij gemeente Amersfoort en de drie woningcorporaties die in deze stad actief zijn. Samen willen de zeven organisaties de komende tijd het aantal sociale huurwoningen in Amersfoort op een duurzame en betaalbare manier vergroten.

Het gaat om de Alliantie regio Amersfoort, Omnia Wonen, Portaal Eemland, de Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen, Bewonersvereniging Hestia, Vereniging Huurdersbelangen en de gemeente Amersfoort. De prestatieafspraken zijn een jaar geldig en gaan in op 1 januari 2016, als de afspraken van 2015 zijn verlopen. Samen met de huurdersorganisaties en woningcorporaties voert de gemeente ook gesprekken over duurzaamheid, betaalbaarheid en goede communicatie tussen huurders en organisaties.

Wethouder Fleur Imming (wonen): "We zijn het er over eens dat vergroten van de hoeveelheid sociale huurwoningen het belangrijkste thema is. Praktisch kan dat op veel verschillende manieren; nieuwbouw, transformatie van leegstaand vastgoed, tijdelijke vormen van huisvesting, maar ook goed kijken naar eerlijk gebruik van de huidige sociale woningen. Al die opties beginnen met samenwerken met alle betrokkenen. De afspraken met gemeente, woningcorporaties en huurdersorganisaties geven ons een gelijkwaardige basis om in gesprek te gaan en aan die woningbouwopgave te werken. Ik merk dat alle partners daar gedreven en enthousiast mee aan de slag willen."

Een greep uit ons leveranciersregister

Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...