WoonFriesland wint Award voor Duurzaam Ontwerp

WoonFriesland wint Award voor Duurzaam Ontwerp

Gepubliceerd op:

De Veilige Veste van WoonFriesland in Leeuwarden heeft de Award voor Duurzaam Ontwerp gewonnen. Het gebouw kreeg de prijs vooral vanwege het energiezuinige en inventieve systeem voor koeling en verwarming. De uitreiking vond op 17 september plaats tijdens het Green Building Congres. 

 

De Veilige Veste van WoonFriesland in Leeuwarden heeft de Award voor Duurzaam Ontwerp gewonnen. Het gebouw kreeg de prijs vooral vanwege het energiezuinige en inventieve systeem voor koeling en verwarming. De uitreiking vond op 17 september plaats tijdens het Green Building Congres. Veilige Veste was één van de negen genomineerde projecten.

 

De Veilige Veste is een voormalige politiebureau dat woningcorporatie WoonFriesland en zorginstelling Fier Fryslân volledig lieten herontwerpen door KAW Architecten. Het gebouw biedt nu onderdak aan vrouwen die op de vlucht zijn voor onder meer huiselijk geweld, loverboys en gedwongen prostitutie.

 

Deze transformatie is de eerste grootschalige ‘Passiefhuis renovatie’ in Nederland, waarbij een bestaand kantoorpand een nieuwe bestemming krijgt. Het energieverbruik van de Veilige Veste is nu zeven tot tien keer lager dan het voormalige gebouw. WoonFriesland en Fier Fryslân werkten bij de transformatie samen met de provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden.

 

Bron: aedes.nl

 

Een greep uit ons leveranciersregister

Groupe Atlantic Nederland
Ga voor het nieuwe verwarmen, verkoelen en ventileren ...
Lightronics B.V.
Altijd de juiste lichtoplossing ...
Breijer Loodgieters
Breijer biedt u alle voorkomende loodgieterswerkzaamheden. We renoveren bitumen en zinken dakbedekkingen ...