De Kernen voorziet 3.000 woningen van zonnepanelen

De Kernen voorziet 3.000 woningen van zonnepanelen

Gepubliceerd op:

Woonstichting De Kernen gaat op 3.000 huurwoningen zonnepanelen plaatsen vanaf dit voorjaar tot en met 2018. De woonstichting is al geruime tijd bezig haar woningen te isoleren en hierop zonnepanelen te plaatsen. De ambitie is dat voor 2020 huurwoningen van De Kernen gemiddeld energielabel B of hoger hebben.

Met investeringen in duurzaamheid en energiebesparing wil De Kernen de woonlasten van de huurders zoveel mogelijk beperken, hun wooncomfort verbeteren en bijdragen aan een beter milieu. Daarbij komt dat woningen die relatief weinig energie verbruiken meer waard zijn. De verwachting is dat negen zonnepanelen ongeveer 22 tot 30 euro per maand aan besparing op de elektriciteitsrekening op gaan leveren.

De panelen worden gelegd op woningen die nog geen energielabel B hebben en nog lang genoeg verhuurd kunnen worden. Dit geldt ook voor woningen met een zogeheten verkooplabel. De Kernen maakt het woningbezit door deze maatregelen versneld ‘groen’. De woonstichting doet meer dan in het energiebeleidsplan staat. Vanaf 2018 hebben 3.400 van haar 4.500 huurwoningen, zonnepanelen. Dat is driekwart van het woningbezit.

De energiebesparende maatregelen van de afgelopen twee jaar zijn gerealiseerd door subsidiegeld van de Provincie en investeringen van De Kernen. Hiermee heeft de woonstichting op 420 woningen zonnepanelen gelegd De woonstichting heeft voor dit grootschalige project een interne projectgroep in het leven geroepen waarin de diverse disciplines vertegenwoordigd zijn. Zij hebben mandaat om dit project van A tot Z te organiseren en implementeren; van aannemersselectie tot en met bewonerscommunicatie.

Een greep uit ons leveranciersregister

PAM Galerij en Balkonverhoging B.V.
Drempels en hoogteverschillen belemmeren ouderen en mensen met een handicap in hun mobiliteit ...
Breijer Schilders & Gevelonderhoud
Uw vastgoed in de gewenste conditie houden. Daar gaat het om bij schilderwerk en gevelonderhoud ...
Unilin Insulation B.V.
UNILIN is al vele jaren een begrip in de bouwwereld en een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen ...