Centrada koopt ‘eigen’ huurwoningen van Newtrada

Centrada koopt ‘eigen’ huurwoningen van Newtrada

Gepubliceerd op:

Centrada koopt 197 sociale huurwoningen van Newtrada. De corporaties Portaal, Eigen Haard, BrabantWonen en RWS Goes investeerden onder deze naam aan het begin van deze eeuw in de nieuwbouw van de 197 woningen in Lelystad, omdat Centrada daarvoor toen de financiële middelen niet had.

In het eerste decennium van deze eeuw moest in Lelystad de kwaliteit van duizenden bestaande huurwoningen worden verbeterd en er was behoefte aan de nieuwbouw van huurwoningen. Centrada had op dat moment echter het geld niet om alle benodigde investeringen zelf te kunnen doen.

Als oplossing voor dat probleem werd er gekozen voor matching. Dit hield onder meer in dat corporaties van elders investeerden in nieuwbouw in Lelystad. Zo investeerden ook de vier genoemde corporaties, onder de naam Newtrada, in de bouw van 197 sociale huurwoningen in Lelystad. Destijds regelden de partijen via een contract dat de woningen eigendom waren van Newtrada, maar beheerd, onderhouden en verdeeld werden door Centrada.

In het contract tussen Centrada en Newtrada werd ook vastgelegd dat Centrada het eerste recht van koop had, zodat de sociale huurwoningen behouden konden worden voor Lelystad. In de afgelopen tien jaar is de financiële positie van Centrada verbeterd, waardoor de investeringskracht ruim voldoende is om de Newtrada-woningen te kopen.

Een greep uit ons leveranciersregister

NIBE Energietechniek
Als Europees marktleider op het gebied van warmtepompen is NIBE dé partner voor de Nederlandse en Belgische markt ...
BOB-KOB Opleidingen
BOB Opleiding, Training en Advies is hét opleidingsinstituut voor kaderfunctionarissen en management in de bouw ...
Itho Daalderop
Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...