Duizenden huurders recht op huurverlaging

Duizenden huurders recht op huurverlaging

Gepubliceerd op:

Door de wijziging van het woningwaarderingsstelsel (WWS), het puntenstelsel waarmee de maximale huurprijs van een huurwoning wordt berekend, hebben duizenden huurders recht op huurverlaging vanaf oktober. Verschillende woningcorporaties hebben laten weten de huren te gaan verlagen. De Woonbond raadt huurders aan zelf ook te controleren of ze recht hebben op huurverlaging.

Het nieuwe puntensysteem waar de WOZ-waarde van een woning een grote rol gaat spelen gaat op 1 oktober in. De gemiddelde maximale huurprijs blijft gelijk, maar lokaal kan er veel schommelen. Als de maximaal toegestane huur van een woning onder de prijs zakt die huurders nu betalen, hebben ze recht op huurverlaging. Specifiek huurders met een gepeperde huur die in een minder populaire wijk in een stad of in een krimpregio wonen maken daardoor kans op huurverlaging.

Diverse corporaties hebben al aangegeven de huren waar nodig te gaan verlagen. Mitros (bij 1838 huurders), Woonstad Rotterdam (bij 2500 huurders) en Staedion (bij 1415 huurders) zijn enkele voorbeelden. Ook commerciële verhuurders vallen voor hun sociale huurwoningen (aangeboden onder de 710,68) onder het woningwaarderingsstelsel. Vesteda heeft al laten weten de huren waar nodig te verlagen. Alle verhuurders zouden de huren moeten verlagen daar waar huurders recht hebben op een lagere huur door de wijziging. Toch roept de Woonbond huurders op zelf te controleren of ze in aanmerking komen voor huurverlaging.

Een greep uit ons leveranciersregister

Trans-id
Trans-id helpt met de renovatie en of transformatie naar energiezuinige woningen ...
Zwamtotaal
Zwamtotaal heeft grip op al uw zwamproblemen en andere houtaantasters ...
Deceuninck nv
Uw partner voor kozijnen en deuren in kunststof en aluminium ...