ATAG helpt woningcorporaties voldoen aan Nationale Prestatieafspraken Aedes

ATAG helpt woningcorporaties voldoen aan Nationale Prestatieafspraken Aedes

Gepubliceerd op:

De energietransitie is ook voor woningcorporaties in volle gang. ATAG Verwarming helpt woningcorporaties door naast de levering van (hybride) warmtepompen ook ondersteuning te bieden op het gebied van deskundig advies en informatievoorziening naar bewoners toe.

Hybride warmtepomp bij vervanging CV-ketel vanaf 2022
Er wordt gekozen voor hybride warmtepompen omdat dit meerdere voordelen heeft voor de bewoner zoals een lagere energierekening en minder CO2 uitstoot. De overheid stelt bij vervanging van een CV-ketel vanaf 2026 de toevoeging van een hybride warmtepomp verplicht. In samenspraak met Aedes wordt bij elke vervanging van de CV-installatie vanaf 2022 al een hybride verwarmingsinstallatie geplaatst. ATAG is op dit moment bezig om voor meerdere woningcorporaties hybrid-ready CV-ketels en hybride warmtepompen te leveren.

Training en belevingscentrum
Recentelijk is de ATAG ComfortHub geopend ter ere van het 75-jarig jubileum van ATAG. Een gloednieuw trainingscentrum gecombineerd met een belevingsruimte. Hier kunnen installateurs trainingen ontvangen van ATAG experts zodat ze woningcorporaties van optimale installaties kunnen voorzien met de beste en zuinigste ATAG cv-ketels en warmtepompen. Daarnaast kunnen gasten en partners van ATAG worden ontvangen in de wereld van warmte, waar historie en toekomst samenkomen in de belevingsruimte Antoon.

ATAG als partner voor woningcorporaties
De energietransitie vraagt een nieuwe manier van werken met uitdagingen op meerdere vlakken. Samen hebben we het doel gesteld om Nederland CO2 neutraal te maken. Voor het plaatsen van warmtepompen is kennis nodig over onder andere verwarmen, koudemiddel, elektrische installaties , kostenafwegingen en geluidsnormen. Deze kennis is niet altijd beschikbaar, waardoor ATAG in het gehele proces woningcorporaties kan adviseren en ondersteunen met een eerlijk verhaal.
Wilt u weten hoe ATAG woningcorporaties kan ondersteunen in de energietransitie?
Lees hier meer:

https://www.atagverwarming.nl/zakelijke-markt/woningbouwcorporaties/


Een greep uit ons leveranciersregister

Veelzijdig galerijvloeren en balkonvloeren voor wbv en vve
Veelzijdig is gespecialiseerd in de aanleg en ophoging van galerijvloeren en balkonvloeren ...
Hofmeier I Interim & Consulting
Hofmeier is business partner voor financiële en organisatievraagstukken. Onze missie: organisaties helpen om hun ambities ...
Zegwaard Rioolbeheer
Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept ...