Nieuwe energiecoaches in Almere op bezoek bij huurders Ymere

Nieuwe energiecoaches in Almere op bezoek bij huurders Ymere

Gepubliceerd op:

De gemeente Almere heeft in samenwerking met woningcorporatie Ymere de afgelopen maanden twee groepen energiecoaches laten opleiden door de Woonbond. De 22 energiecoaches die de training volgden, gaan aan de slag in de twee wijken Filmwijk en de Wierden. In deze wijken heeft Ymere energiebesparende maatregelen doorgevoerd aan haar woningen.

Het idee achter de inzet van de energiecoach is dat zij mensen helpen besparen door tips te geven over energiezuinig gedrag. Ook reiken zij producten uit waarmee je kunt besparen. Ymere levert daarvoor een box met besparingsproducten zoals ledlampen. Huurders kunnen de producten direct uitproberen.

Almeerminder
De energieambassadeurs van Almeerminder hebben een belangrijke rol bij de organisatie. Zij vormen een netwerk van enthousiaste vrijwilligers die willen meewerken aan de doelstelling van Almere om al in 2022 energieneutraal te zijn. Ook bij de huurdersvereniging Almere (HVA) is het plan om energiecoaches te gaan inzetten bekend gemaakt. Eén van de leden van de HVA woont in de Wierden en heeft zichzelf laten trainen tot energiecoach. 

Project gestart
Het project is inmiddels van start gegaan en de eerste brieven naar huurders in de Wierden zijn half september de deur uitgegaan. Bewoners die graag een energiecoach op bezoek willen hebben, kunnen dat laten weten door dit aan te geven via een reactie op de verstuurde brieven. De eerste bezoeken van energiecoaches hebben inmiddels al plaatsgevonden.

Vervolg
De bedoeling is dat circa 700 Ymerehuurders een bezoekje krijgen van een energiecoach. Na zes weken wordt dan een tweede afspraak gepland, om te horen of de bewoner nog meer vragen heeft of meer hulp nodig heeft. De hoop is dat meer huurders op deze manier ook enthousiast raken om energiecoach te worden, zodat komende jaren ook in andere wijken energiecoaches aan de slag kunnen.

Foto: Woonbond.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...