Limburg sloopt bijna 5000 woningen

Limburg sloopt bijna 5000 woningen

Gepubliceerd op:

De Provincie Limburg gaat 4.884 huurwoningen slopen. De huurwoningen van corporaties worden in de periode 2014-2017 in Zuid-Limburg gesloopt. Dat heeft de provincie aan minister Stef Blok namens de Zuid-Limburgse corporaties en gemeenten laten weten.

De Limburgse corporaties krijgen van het Rijk per aangekondigde gesloopte woning 15.000 euro terug van de op 1 januari 2014 geldende verhuurdersheffing. Dat komt neer op een totaalbedrag van 73.260.000 euro.

Limburg maakt hiermee gebruik van een regeling in de Wet Maatregelen Woningmarkt die sinds 1 januari 2014 geldt. Corporaties hebben daarbij een aftrekmogelijkheid van de verhuurdersheffing als zij investeren in maatschappelijk urgente opgaven zoals de sloop van woningen in krimpregio's (Zuid-Limburg, Noordoost Groningen en Zeeuws Vlaanderen). Zij kunnen hierdoor een heffingsvermindering van 15.000 euro per gesloopte of samengevoegde woning krijgen. De mogelijkheid voor een lagere heffing geldt tijdelijk voor de jaren 2014 tot en met 2017. Het Rijk heeft daarvoor een totaalbedrag van 280 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Een greep uit ons leveranciersregister

Hemmink B.V.
Hemmink B.V. levert producten, oplossingen en concepten van ruim 25 sterke merken ...
Vaillant Group Netherlands B.V.
Vaillant is een internationale marktleider op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie ...
Unexus
Unexus ontwikkelt intelligente omnichannel software die alle communicatie afhandelt & aflevert bij de juiste personen ...