DROWA helpt corporaties bij het efficiënt verduurzamen van de woningvoorraad

Gepubliceerd op:

De kruipruimte isoleren met DROWA isolatiechips is één van de goedkoopste, makkelijkste en meest effectieve isolatiemaatregelen. Steeds meer corporaties ontdekken dit bij het verduurzamen van hun huidige onzuinige woningen. Doede Zijlstra, projectleider zakelijk van DROWA: "Op jaarbasis isoleren wij tussen de 2.000 - 2.500 sociale huurwoningen. En dit aantal is nog steeds groeiende."

Het beleid in Nederland is erop gericht om zowel nieuwbouw als bestaande gebouwen energiezuiniger te maken. Vanaf 2020 is vrijwel alle nieuwbouw energieneutraal, vanaf 2050 ook alle bestaande bouw. Woningcorporaties zullen de komende jaren alle zijlen bij moeten zetten, als het gaat om het isoleren en verduurzamen van de bestaande woningen. Doede: "Woningcorporaties zitten zeker niet stil zitten. Wij merken dat volop en worden steeds vaker betrokken bij grootschalige isolatieprojecten. Zo zijn er recent voor Parteon in de Zaanstreek 500 huurwoningen geïsoleerd. En voor Woonbron, een wooncorporatie met 45.000 woningen in Rotterdam en omgeving, hebben wij in Spijkenisse ruim 350 woningen volledig voorzien van kruipruimte isolatie."

100% gerecyclede EPS-chips
Waarin schuilt het succes van DROWA? De isolatiechip wordt gemaakt van 100% gerecycled materiaal, gaat levenslang mee en is zelf ook weer recyclebaar. Het heeft een gesloten celstructuur, zodat vocht en vuil geen invloed op de werking hebben. Het is veilig, duurzaam, milieuvriendelijk en eenvoudig weer te verwijderen.

Hoger energielabel
De isolatiewaarde(n) zijn door TNO berekend via NEN 1068-2012. En deze resultaten zijn weer gecontroleerd door BCRG. DROWA voldoet aan alle eisen om te worden meegenomen in de berekening van de isolatiewaarde(n), voor bijvoorbeeld een geldige Energie-Index.

Tevreden bewoners
"Wij krijgen achteraf altijd tevreden reacties. Zowel van bewoners als de corporaties. Bewoners denken vooraf dat het isoleren van de kruipruimte veel overlast geeft, maar dat valt in de praktijk ontzettend mee. 'Goh, zijn jullie nu al klaar!', 'En wat werken jullie netjes, je ziet er niks van!', krijgen wij vaak te horen. Ook het direct verdwijnen van de muffe lucht uit huis en het rigoureus afrekenen met vochtproblemen zijn veel gehoorde reacties", aldus Doede.

Vloerisolatie: slimme investering voor corporaties
  • hoger energielabel en waardevermeerdering vastgoed
  • lagere onderhoudskosten vastgoed
  • energiebesparing en meer comfort voor bewoners
  • eenvoudig aan te brengen en te verwijderen
  • relatief geringe investering
Voordat u als corporatie aan de slag gaat, wilt u eerst zo goed mogelijk weten hoe u uw woningvoorraad het best kunt verduurzamen. Wij adviseren u daar graag bij. Op www.drowa.nl staat alvast heel wat informatie. Natuurlijk kunt u ook met ons bellen op 0519 244 030 en vragen naar Doede Zijlstra. Of hem direct een vraag stellen via doede@drowa.nl. Hij neemt dan graag contact met u op voor een vrijblijvend gesprek.

   

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...